Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινές αποδράσεις: Oι 6 καλύτεροι προορισμοί για μπάνιο κοντά στην Αθήνα

Το καλοκαίρι ήρθε και όλοι αποζητάμε μικρές δροσιστικές αποδράσεις στην παραλία, όμως, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων υποχρεώσεων, δεν είναι πάντα εύκολο για κάποιον να απομακρυνθεί πολύ απο την Αθήνα. Γι'αυτό διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τους 6 καλύτερους προορισμούς για μπάνιο, κοντά στην πρωτεύουσα.

1. Παραλία Αρβανιτιάς - Ναύπλιο

Κλασικός και αγαπημένος προορισμός σαββατοκύριακου το Ναύπλιο, μία από τις ιστορικότερες περιοχές της Ελλάδας και με απόσταση δύο μόνο ωρών από την Αθήνα. Η παραλία Αρβανιτιάς –κάτω ακριβώς από το Παλαμήδι, είναι μάλλον η δημοφιλέστερη του Ναυπλίου και είναι πλήρως οργανωμένη και λειτουργική με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά



2.Λίμνη Ηραίου -Λουτράκι

 
Στο δυτικότερο άκρο της Αττικής, βρίσκεται το πανέμορφο Λουτράκι. Η λίμνη απέχει 15 περίπου χιλιόμετρα απο την πόλη του Λουτρακίου. Τα νερά είναι στην αρχή ρηχά, ενώ αργότερα βαθαίνουν απότομα και είναι ιδιαίτερα ζεστά, επιτρέποντας το κολύμπι και το φθινόπωρο.

3.Όρμος Αγίου Νικολάου - Ύδρα

 
Το νησί απέχει μόλις 1μιση ώρα από τον Πειραιά, ενω ο όρμος Αγίου Νικολάου βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη του νησιού, είναι οργανωμένη παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά αλλά και πολλά πεύκα που προσφέρουν ιδανική σκιά.

4.Αμμουδερή - Αγκίστρι




Οργανωμένη παραλία, που προτιμούν οι οικογένειες και βρίσκεται στα δεξιά της Σκάλας, ενω απέχει απο την Αθήνα μόλις 1 ώρα με ιπτάμενο δελφίνι


5. Παραλία Χάρακα - Σούνιο


 Η συγκεκριμένη παραλία ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος το μέσο όρο των παραλιών της Αττικής. Κατά τα άλλα, ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν την εικόνα που θα σας αποζημιώσει για τη διαδρομή.


6. Άγιοι Απόστολοι -Κάλαμος




Περίπου 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται ο Κάλαμος. Γραφικό χωριό, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Η δασική βλάστηση της περιοχής καταλήγει σε ακτές με άσπρο βότσαλο και καθαρά διαυγή νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...