Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Βασιλίτσα Γρεβενών»: Ιδανική επιλογή για χριστουγεννιάτικη απόδραση!

Η πανέμορφη Βασιλίτσα Γρεβενών σας περιμένει και σας υπόσχεται μαγευτικές στιγμές και πραγματικά αξέχαστα Χριστούγεννα. Εδώ η περιοχή και το τοπίο είναι ιδανικά για να περάσετε αυτές τις μέρες συνδυάζοντας την διασκέδαση σας με διάφορες δραστηριότητες. 


Η Βασιλίτσα (2.249 μ.) στην κορυφή της οποίας υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες κατά την χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και κρατάει χιόνι ως την άνοιξη. 


Το τοπίο εδώ είναι άγριο: χαμηλά στους πρόποδες συναντάμε οξυές, διάσπαρτα έλατα και πεύκα, ενώ στην κορυφή υπάρχουν γέρικα ρόμπολα. Απέναντι από την κορυφή της Βασιλίτσας βρίσκεται η κορυφή «Γομάρα» (2.126 μ.), με διάσπαρτα γέρικα ρόμπολα και μαυρόπευκα. Στους πρόποδές της υπάρχει ορειβατικό καταφύγιο και από την πίσω πλευρά η ομώνυμη λίμνη. Και από τις δύο κορυφές η θέα είναι εκπληκτική. Φαίνεται τμήμα της Τύμφης, ο Όλυμπος, το Βέρμιο, ο Γράμμος, ολόκληρος ο νομός Γρεβενών, τμήμα της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων, η ίδια χιλιόχρωμη οξιά, η ίδια αθάνατη δρυς, με μόνη διαφορά, ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου, στα δάση αυτά βάδισαν όντα, που δεν υπάρχουν πια, όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας και η συνύπαρξη αυτή ενέπνευσε το σήμα του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας «χιονοδρόμος στους χαυλιόδοντες του μαμούθ».

Κατάλυμα και φαγητό προσφέρει το Σαλέ που ανήκει στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο (τηλ. 24620 84100) και το Καταφύγιο που ανήκει στον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών (τηλ. 24620 81208). Στα κοντινά χωριά υπάρχουν παραδοσιακοί και σύγχρονοι ξενώνες και ταβέρνες που σερβίρουν τοπική κουζίνα. Τα χωριά αυτά είναι: η Σμίξη, το Δίστρατο, το Πολυνέρι, το Πανόραμα, η Αλατόπετρα, η Λάβδα, η Σαμαρίνα, η Αβδέλλα, το Περιβόλι, οι Φιλιππαίοι, τα Αναβρυτά, οι Μαυραναίοι, το Σπήλαιο, ο Ζιάκας, το Μοναχίτι, το Μικρολίβαδο , το Κοσμάτι, το Τρίκωμο, το Μεσολούρι, το Πρόσβορο, το Δοτσικό. Σύγχρονα ξενοδοχεία υπάρχουν και στην πόλη των Γρεβενών. Παρουσιάζουμε παρακάτω σχεδόν το σύνολο των ξενώνων / ξενοδοχείων του νομού Γρεβενών.

info

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας: tel. 24620 84850
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών tel. 24620 28602
Σαλέ Βασιλίτσας: tel. 24620 84100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...