Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ακυρώνονται την Πέμπτη 118 πτήσεις της Iberia λόγω απεργιών

Iberias
Image by jmiguel.rodriguez via Flickr
Περισσότερο από το ένα τρίτο των πτήσεων της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia θα ακυρωθεί αύριο, Πέμπτη, εξαιτίας της δεύτερης ημέρας απεργίας των πιλότων που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία της χαμηλού κόστους θυγατρικής Iberia Express, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

«Η απεργία που ήταν προγραμματισμένη για αύριο θα γίνει και 118 πτήσεις θα ακυρωθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος της Iberia, προσθέτοντας ότι μέχρι αύριο δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση μεταξύ της διεύθυνσης και του Sepla, της κύριας συνδικαλιστικής οργάνωσης των πιλότων, που έχει κηρύξει την απεργία.

Από τις 329 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο οι 118 θα ακυρωθούν. Το 10% από αυτές είναι υπερατλαντικές, το 38% μέσων αποστάσεων και το 43% εσωτερικές πτήσεις.

Το ένα τρίτο των πτήσεων της εταιρείας είχε ακυρωθεί και την Κυριακή 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της απεργίας των πιλότων.

Η Iberia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνίες με «πολλές άλλες εταιρείες που εξυπηρετούν την Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή» για να αναλάβουν τη μετακίνηση των πελατών της.

Η Sepla έχει κηρύξει την απεργία αυτή για να διαμαρτυρηθεί για τη δημιουργία της Iberia Express, καθώς φοβάται ότι θα προταθούν μειωμένοι μισθοί στους νέους εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ καταγγέλλει και «παραβίαση της νομοθεσίας» εξαιτίας της μη συμμόρφωσης με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η θυγατρική αυτή εταιρεία της Iberia θα αναλάβει τις πτήσεις μικρής και μέσης διάρκειας στην Ευρώπη από την άνοιξη του 2012.

Πάντως η διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι η δημιουργία της Iberia Express «δεν θα επηρεάσει τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς» όσων ήδη εργάζονται στην εταιρεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...