Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Λουτροθεραπεία μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη

ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ / ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αναζωογόνηση και ευεξία στους ατμοσφαιρικούς βυζαντινούς λουτήρες τους υπόσχονται τα Λουτρά Λαγκαδά, σε μια όμορφα διαμορφωμένη έκταση 880 στρεμμάτων στην κοιλάδα της Μυγδονίας, μόλις 18 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Η ιστορία τους ξεκινά στα χρόνια του Βυζαντίου, στα 900 μ.Χ., και αυτό φαίνεται και από τις ονομασίες των λουτήρων, δύο από τους οποίους έχουν διασωθεί και χρησιμοποιούνται ακόμη. Από το 1920 εκπονούνταν μελέτες για τα λουτρά, το 1925 άρχισε η συστηματική οργάνωσή τους, ενώ μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν ένα από τα πέντε πιο σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Οι λουόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 20 ατομικούς λουτήρες και 21 υδρομασάζ, τον ομαδικό ειδικά διαμορφωμένο για παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος «Θερμία Αρτεμις», το σύγχρονο ομαδικό που διατίθεται για ιδιωτική χρήση από παρέες και οικογένειες κατόπιν ραντεβού, «Κορώνεια», που πήρε το όνομά του από τη μητέρα του Ασκληπιού. Ιδιαίτερη είναι η ατμόσφαιρα στους βυζαντινούς ομαδικούς λουτήρες, τον «Ιουστινιανό» του 900 μ.Χ. με το θόλο, τις μαρμάρινες βρύσες και τον απαλό φωτισμό, και τη «Μυγδονία» του 1400 μ.Χ.

Αλλες υπηρεσίες

Εκτός όμως από την ευεργετική δράση από τη λουτροθεραπεία στα θερμά ιαματικά νερά (φθοριούχα, θειονατριούχα διττανθρακικά, αλκαλικών γαιών, κατάλληλα για αρθριτικά και ρευματικά νοσήματα και παθήσεις των περιφερικών νεύρων), στους λουόμενους προσφέρονται και κάποια πακέτα που περιλαμβάνουν ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία, περιποίηση προσώπου, μασάζ χαλαρωτικό και θεραπευτικό, φροντίδα προσώπου και σώματος, αλλά και παθητική γυμναστική.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει ιατρείο και φυσιοθεραπευτήριο, ενώ οι εξωτερικοί χώροι είναι ιδιαίτερα προσεγμένοι και διαθέτουν πισίνες, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και πάρκα με παιχνίδια κατάλληλα για μικρά παιδιά. Τα λουτρά λειτουργούν όλο το χρόνο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 23940 22221.

Στη Νέα Απολλωνία

Στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας βρίσκονται τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, δίπλα στη λίμνη Βόλβη. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε χαμάμ (40 βαθμοί Κελσίου), ατμόλουτρο, ιδιωτικές πισίνες με υδρομασάζ, ιδιωτική πισίνα για 1 έως 6 άτομα, σάουνα, κλειστή πισίνα 30 ατόμων και 54 ατομικούς λουτήρες. Τo νερό των ιαματικών πηγών της Νέας Απολλωνίας χαρακτηρίζεται υπέρθερμο, ολιγομεταλλικό, υποτονικό. Εκτός από τα προβλήματα στα άνω και κάτω άκρα από αρθριτικά και ρευματοπάθειες, το νερό της λουτρόπολης θεραπεύει γυναικολογικά προβλήματα και ανακουφίζει από τις παθήσεις των νεύρων. Επίσης μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για μασάζ σιάτσου, ρεφλεξολογία, αλλά και κάποιες πρωτότυπες υπηρεσίες αισθητικής, όπως σοκολατοθεραπεία και αντιγηραντικές μάσκες. Τα λουτρά είναι ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23930 42142.

Χαλάρωση και θεραπείες στην Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής

Πέντε χιλιόμετρα νότια του χωριού Αγία Παρασκευή, μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται ο οικισμός Λουτρά. Το νερό χαρακτηρίζεται μεσόθερμο και έχει θερμοκρασία 37,5 – 39 βαθμούς Κελσίου. Στην τοποθεσία των πηγών, τα πρώτα χρόνια δημιουργήθηκε ένα μικρό παράπηγμα με δύο αίθουσες και το 2000 χτίστηκε το νέο, υπερσύγχρονο κτίριο.

Το υδροθεραπευτήριο φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές του ιδιότητες, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και διαθέτει πισίνες, σάουνες, χαμάμ, υδρομασάζ (ατομικά και ομαδικά) για θεραπεία και αναζωογόνηση. Προσφέρει χαλάρωση σε ένα υπέροχο περιβάλλον με πλήρη ιατρική υποστήριξη. Το νερό ενδείκνυται για παθήσεις των οστών, των αρθρώσεων και των μυών, καθώς και για δερματικές. Τα λουτρά θα κλείσουν μόνο για ένα μήνα για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23740 71810.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...