Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Τουρισμός για όλους»: 28.400 κοινωνικά δελτία από τον ΕΟΤ -Πότε και σε ποιους θα δοθούν

Από τις 12 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου θα εφαρμοσθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Σε αυτή τη φάση θα διατεθούν, συνολικά, 28.400 δελτία, εκ των οποίων τα 23.400 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των εξαήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεων) και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών πρέπει να πληρούν μια σειρά εισοδηματικών κριτηρίων. Ετσι, οι μεμονωμένοι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνούν τα 28.000 ευρώ και οι τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ. Για δικαιούχους με περισσότερα παιδιά προσαυξάνεται η οροφή του εισοδήματος κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για λογαριασμό της οποίας υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και μέλη του Ταμείου Νομικών. Ο ΕΟΤ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με 14 ευρώ σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, με 12 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και με 6 ευρώ τις κατασκηνώσεις. Στο υποπρόγραμμα (μέχρι 5 διανυκτερεύσεων) για την τρίτη ηλικία, δικαιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι άλλων προγραμμάτων (ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, Ταμείου Νομικών). Η ημερήσια επιδότηση από τον ΕΟΤ ορίζεται στα 19 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για όλες τις μορφές και κατηγορίες καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών στα υποπρογράμματα άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Που θα βρουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι

Οι πληροφορίες του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠ, από τις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες και γραφεία του ΕΟΤ και από το site του ΕΟΤ (www.gnto.gr ή www.visitgreece.gr).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΤ, ο κατάλογος των καταλυμάτων που θα συμμετάσχουν στα υποπρογράμματα θα αναρτηθεί στο site του μετά τις 21 Φεβρουαρίου.

Η διάθεση των δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καθημερινά πλην αργιών καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος έως ότου εξαντληθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...