Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανάφη - Ρούκουνας «παράδεισος» των ελεύθερων κατασκηνωτών

Η φήμη του Ρούκουνα ξεπερνάει και την ίδια την παραλία, καθώς εδώ και δεκαετίες θεωρείται «παράδεισος» των ελεύθερων κατασκηνωτών, των γυμνιστών και γενικότερα των «ελεύθερων πνευμάτων» της άγονης γραμμής και όχι μόνον.

Η παραλία –αν και όχι η ωραιότερη του νησιού («βραβείο» που εμείς δίνουμε στο Κατσούνι)– είναι, ίσως, η μεγαλύτερη αμμουδιά (προσοχή γιατί η άμμος γίνεται ιδιαιτέρως καυτή κάτω από τον ήλιο), με λίγα βότσαλα, γαλανά νερά και αρμυρίκια για σκιά.

Με την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί, επιχειρήθηκε ν’ αλλάξει χαρακτήρα ο Ρούκουνας και από κέντρο ελεύθερων κατασκηνωτών και φυσιολατρών να γίνει «οικογενειακή» παραλία, αλλά ευτυχώς, χωρίς επιτυχία.

Είναι γεγονός ότι στην αριστερή (ανατολική) της πλευρά συχνάζουν περισσότερες οικογένειες, αλλά ο Ρούκουνας εξακολουθεί να είναι στο μεγαλύτερο μέρος του η «εναλλακτική» παραλία που αγάπησαν και συνεχίζουν ν’ αγαπούν οι λάτρεις της Ανάφης.

Για ποτά, φαγητό και ξεκούραση από τον ήλιο και τη θάλασσα, στη μοναδική ταβέρνα του Ρούκουνα.

Πρόσβαση: Από τότε που κατασκευάστηκε ο δρόμος που ενώνει τη Χώρα με το μοναστήρι, η πρόσβαση στο Ρούκουνα έγινε πολύ εύκολη. Από τον κεντρικό δρόμο στρίβετε δεξιά (υπάρχει πινακίδα) και ο σύντομος χωματόδρομος φτάνει μέχρι την ταβέρνα. Αφήνετε εκεί το αυτοκίνητο και σε ένα λεπτό είσαστε στη παραλία.

Οργανωμένη: ΌΧΙ

http://greekbeaches.blogspot.com/2011/06/anafi-roukounas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...