Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτάστε το ΟΧΙ λέγοντας ΝΑΙ στο 1ο Γαστρονομικό Ταξίδι του UCOOK.GR

Το ucook όπως σας είχε υποσχεθεί την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώνει το πρώτο του γαστρονομικό ταξίδι στο Bansco της Βουλγαρίας . Ένας υπέροχος προορισμός όπου για 4 ημέρες θα ανακαλύψουμε τις γεύσεις που κρύβει η Βουλγαρία , τόσο σε γαστρονομικό επίπεδο όσο και στην ποιότητα και αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων. Το ταξίδι που διοργανώνουμε κρύβει πολλές εκπλήξεις !! Δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής για λεπτομέρειες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 27-30/10/2011

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2011
02:00 – Αναχώρηση από Αθήνα
07:30 – Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
13:30 - Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Villaroka και τακτοποίηση στα δωμάτια.
16:00 - Ραντεβού στην είσοδο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για μία ξεχωριστή παραδοσιακή ταβέρνα , όπου θα έχετε την δυνατότητα να ψήσετε μόνοι σας τα κρέατα σε ψησταριά ενσωματωμένη στο τραπέζι! Στο Μπάνσκο υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, τα λεγόμενα Mehana. Την πρώτη ημέρα επιλέγουμε μια από τις πιο ξεχωριστές , το ‘’La scara’’. Αφού απολαύσουμε φαγητό, μουσική κι ίσως και λίγο χορό, επιστρέφουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο.
21:00 - χαλαρή βόλτα στο γραφικό χωριό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/2011
08:00 – 10:00 - ΠΡΩΙΝΟ
10:30 - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ για μια βόλτα στο Τσάλιν Βαλόγκ (Chalin Valog). Σε ένα χώρο με πολύ καλή υποδομή , δίπλα στη λίμνη θα απολαύσουμε ένα μοναδικό Σεμινάριο Μαγειρικής με τοπικές γεύσεις. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την γευσιγνωσία των φαγητών συνοδεία τοπικού κρασιού.
18:30 – Επίσκεψη στο μοναστήρι Rilla το οποίο είναι το μεγαλύτερο ορθόδοξο μοναστήρι της Βουλγαρίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2011
08:00 – 10:00 - ΠΡΩΙΝΟ
10:30 - Αναχώρηση για την βασική μονάδα τροφοδοσίας κρεάτων της Βουλγαρίας που αποτελεί ένα πρότυπο εργοστάσιο τυποποίησης προϊόντων .
12:00 – Σεμινάριο μαγειρικής με συνταγές βασισμένες στα προϊόντα της μονάδας.
14:00 - Άφιξη στο εστιατόριο motikata στην περιοχή Τσάλιν Βαλόγκ (Chalin Valog) όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να γευτείτε εκπληκτικό φαγητό στην φύση. Για τους λάτρεις της περιπέτειας , δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο ψάρεμα πέστροφας.
18:00 - Σεμινάριο μαγειρικής με τον Chef του ξενοδοχείου με παραδοσιακές συνταγές.
20:30 - Οι τελευταίες βόλτες στο χωριό και τα απαραίτητα ψώνια. Πολλά καταστήματα με παραδοσιακά αναμνηστικά.
22:00 – Πάρτυ αποχαιρετισμού με πολύ χορό και ποτό!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/2011
08:00 – 10:00 ΠΡΩΙΝΟ
12:00 - Αναχωρούμε. Επιστρέφουμε αργά το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ - 355 Ευρώ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ucook Club - 155 Ευρώ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Διαμονή με 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Villaroka 4*
• Πρωινό καθημερινά.
• Γεύμα καθημερινά.
• Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
• 3 Σεμινάρια Μαγειρικής.
• Πικ – νικ στο ποτάμι.
• Επίσκεψη σε πρότυπη μονάδα τυποποίησης κρεάτων.
• Επίσκεψη στο Μοναστήρι Rilla.
• Αρχηγός/συνοδός της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
• ΦΠΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ucook@ucook.gr

Δείτε το ξενοδοχείο VillaRoka πατώντας εδώ...

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μήλος μέσα από... τη ματιά φωτογράφου διεθνούς ακτινοβολίας!

Φέτος το καλοκαίρι, η έμπνευση και το ταλέντο του Ιταλού φωτογράφου, Paolo Giocoso, ενώθηκαν με το απαράμιλλο κάλος της Μήλου για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Paolo Giocoso, έχει υπηρετήσει πιστά τον τομέα της φωτογράφισης διεθνών προδιαγραφών. Στο portfolio του εντάσσονται επιτυχημένες συνεργασίες με κορυφαίους τίτλους, όπως “Conde Nast Traveller", "Amica", "In Viaggi", "Vogue". Καθοριστική για την πραγματοποίηση της φετινής φωτογράφισης στη Μήλο ήταν η συμβολή του Δήμου, έπειτα από πρωτοβουλία της εταιρίας συμβούλων "MTC GROUP".

«Στην συνάντηση που προηγήθηκε με τους υπευθύνους στο Μιλάνο, το Φεβρουάριο, ενθουσιάστηκα με το ενδεχόμενο της συνεργασίας. Ανέβαλα τα επαγγελματικά μου πλάνα σε άλλους προορισμούς, ώστε να πετύχω το κατάλληλο φως στο νησί. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα. Η Μήλος διαθέτει τη λάμψη και την γοητεία, που σε πολύ λίγα μέρη στο κόσμο συναντά κανείς», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Giocoso.


 Η φωτογράφιση αναμένεται να διανθίσει τα αφιερώματα έγκριτων Ιταλικών ταξιδιωτικών μέσων, ενώ ο καλλιτέχνης προσέφερε μέρος του έργου του για τους σκοπούς της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του νησιού.

Cοnde Nast Traveller: Tα ελληνικά νησιά τα ομορφότερα του κόσμου!

Chania on the island of Crete - Western part o...Image via Wikipedia Οι αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού Cοnde Nast Traveller ψηφίζουν ελληνικά νησιά!

Οι οπαδοί της έκδοσης,  ψήφισαν για 14η χρονιά, και ανέδειξαν ως καλύτερα νησιά στον κόσμο τα ελληνικά.

Πρώτη φορά στα χρονικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, το σύνολο των νησιών μιας χώρας!


Εξέχουσα θέση σε αυτή την πρωτιά καταλαμβάνουν η Κρήτη και οι Κυκλάδες που αναδείχθηκαν στη πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια που έθεσε το περιοδικό.

H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΕΔΩ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κουφονήσια: Εξωτική ομορφιά!

Δυο κουκκίδες στο Αιγαίο πέλαγος, και συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, είναι αρκετές για να σου κλέψουν την καρδιά! Τα Κουφονήσια -το Πάνω Κουφονήσι (ή απλώς Κουφονήσι) και το Κάτω, έκτασης 3,5 τ.χλμ. και 4,3 τ.χλμ. αντίστοιχα- βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού, είναι τόσο μικρά αλλά με τόσες ομορφιές!

Το Πάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο αλλά το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων με 400 περίπου μόνιμους κατοίκους. Ενας οικισμός, η Χώρα, χτισμένη στα πρότυπα της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής με ασβεστωμένα σοκάκια, γραφικά μαγαζάκια, με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου -πολιούχου του νησιού-, μ' έναν παραδοσιακό ανεμόμυλο, με μπαράκια και ταβέρνες. Είναι και το Καρνάγιο, νοτίως του λιμανιού και της μαρίνας, με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Στο νησί τις αποστάσεις τις καλύπτεις πεζοπορώντας ή ποδηλατώντας. Ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι δεν υπάρχουν, οπότε το όχημα είναι περιττό. Η μεγαλύτερη απόσταση είναι 4 χλμ., βορειοανατολικά του Πάνω Κουφονησίου. Εκεί είναι το Πορί, μεγάλη χρυσή αμμουδιά, από τις ωραιότερες των Κυκλάδων και ιδανική για wind surfing. Και αφού μιλάμε για παραλίες, οι μαγευτικές παραλίες του Κουφονησίου με τα σμαραγδένια τους νερά -τύφλα να έχει η Καραϊβική- δεν μπορεί παρά να σε ξελογιάσουν!

Ο Παριανός απάνεμος κόλπος με αμμουδιά, η παραλία του λιμανιού με διαυγή ρηχά νερά, ανατολικά ο Φοίνικας (Xαρακόπου) χρυσή αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά, ο Φανός (Δεύτερη), πιο κάτω μικροί όρμοι και στη συνέχεια, η δημοφιλέστατη Ιταλίδα (Πλατιά Πούντα) και το Ιταλιδάκι της.

Βράχια που σχηματίζουν σπηλιές (σ.σ. η ονομασία Κουφονήσια προκύπτει από τις πολλές σπηλιές που υπάρχουν στις ακτές, καθώς το κύμα υποσκάπτει - "κουφώνει" τα νησιά), ανάμεσά τους η Πισίνα, μια φυσική κοιλότητα βράχων με κρυστάλλινα νερά, η σπηλιά με το "μάτι του διαβόλου", το Γάλα κ.ά.

Ενας πορθμός πλάτους 200 μ. χωρίζει το Πάνω από το Κάτω Κουφονήσι, το οποίο είναι σχεδόν ακατοίκητο, εκτός από ελάχιστες θερινές κατοικίες, μια ταβέρνα και το εκκλησάκι της Παναγίας στο μόλο, χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια. Οι παραλίες του είναι επίσης σαγηνευτικές. Το Φυκιό, ο Δέτης, το Νερό και τα Πεζούλια είναι μερικές από αυτές.

Σε μαγνητίζει αυτός ο τόπος, ίσως γιατί σε απόσταση μόλις 1,5 ν.μ. βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του κυκλαδικού πολιτισμού, η μυστηριακή Κέρος, η κορυφογραμμή της οποίας διαγράφει μια γυναικεία μορφή, ξαπλωμένη νωχελικά στα νερά του Αιγαίου... Θέαμα μοναδικό, που αν το πετύχεις σε πανσέληνο θα σε μαγεύσει σίγουρα!
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...