Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Λουτρά Λαγκαδά: Πολυχώρος Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με ιστορία

Η βυζαντινή Λουτρόπολη του Λαγκαδά, μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της, περιμένει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που επιζητούν αύρα δροσιάς αλλά και… ιστορίας. Την Πέμπτη ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης αναμένεται να εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος Λουτρών Λαγκαδά Μάρκος Δανάς παρατήρησε ότι με την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ασκεί μια σειρά ενεργειών και δράσεων με το ιαματικό νερό, τους υδρατμούς και το περιβάλλον, φροντίζοντας με ευχαρίστηση τη φυσική κατάσταση, την αισθητική και την ευεξία του.
Τα λουτρά βρίσκονται σε μια καταπράσινη όαση με έκταση μεγαλύτερη από 880 στρέμματα, στα δυτικά της λίμνης Κορώνειας μόλις 2 χιλιόμετρα ανατολικά της ομώνυμης πόλης.
Οι εξωτερικοί χώροι είναι διαμορφωμένοι με πράσινο, δέντρα, καλλωπιστικούς θάμνους και γκαζόν. Το νερό των πηγών βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία των 39.2 βαθμούς Κελσίου, που το καθιστά ως ένα από τα καταλληλότερα τόσο για λουτροθεραπεία όσο και για πόση.
Να σημειωθεί ότι ο τόπος αυτός είναι στενά συνδεδεμένος με τη ιστορία, την τέχνη και την παράδοση της ιαματικής υδροθεραπείας καθώς για 1100 χρόνια φιλοξένησε γενιές ανθρώπων ,οι οποίες φρόντισαν την προσωπική τους υγεία και εφάρμοσαν υγιεινές συνήθειες, συμπεριφορές και στάσεις ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...