Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γερμανία: Απεργία των εργαζομένων παραλύει τα αεροδρόμια

Lufthansa Boeing 747-400 (D-ABTD "Hamburg...
(Photo credit: Wikipedia)
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού όλων των κατηγοριών στα γερμανικά μεγάλα αεροδρόμια με αίτημα την αύξηση κατά 6,5% των μισθών, είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πάνω από 400 δρομολόγια της Lufthansa και Air Berlin.

Οι περισσότερες από τις ακυρώσεις αφορά πτήσεις της Lufthansa σε δρομολόγια εσωτερικού. Το γερμανικό δημόσιο, δεν συζητά ούτε το ποσοστό της αύξησης που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, αντιπροτείνοντας αύξηση κοντά στο 4% ενώ προσφέρεται να την καταβάλλει σε δύο ισόποσες δόσεις.

Στο επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια Κολωνίας, Στουτγάρδης, Ντίσελντορφ, Μονάχου και Φρανκφούρτης, παρασχέθηκαν σήμερα σιδηροδρομικά εισιτήρια, προς τους πλησιέστερους προορισμούς.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να διακόψουμε στο σύνολό της την εναέρια κυκλοφορία», τόνισε σήμερα μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi, Βίλι Ρους. «Ασκούμε πίεση, ενόψει της διαπραγμάτευσης που θα έχουμε την Πέμπτη με την εργοδοσία».

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον προηγούμενο μήνα, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στα δρομολόγια οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...