Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Γνωρίστε ένα από τα πιο όμορφά νησιά μας, το Αγκίστρι! Δείτε βίντεο!


Στο όμορφο Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού μας “ταξιδεύει” αυτή την εβδομάδα η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα..” Στο νομό Αττικής ανακαλύπτει κανείς μικρούς “θησαυρούς” .
Γραφικό, καταπράσινο και με καταγάλανα νερά, το Αγκίστρι μας “αποκαλύπτει” τις ομορφιές του.


Περπατώντας από το λιμάνι προς την Σκάλα θαυμάζουμε το “σήμα κατατεθέν” του νησιού τον ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Θα πάμε μια μικρή βαρκάδα. Δε θα πιστεύετε το πόσο καθαρά είναι τα νερά σε αυτόν τον τόπο!

Μιλάμε με τον ιερέα του νησιού στο Μεγαλοχώρι.

Αναζητούμε την ιστορία και ανακαλύπτουμε πως το Αγκίστρι έχει και μάλιστα σημαντική να επιδείξει.

Εδώ άλλωστε βρίσκεται ο τάφος του αρματωλού Μητρομάρα , πρωτεργάτη στα Ορλωφικά ο οποίος κατέφυγε στο νησί όπου και πέθανε. Φυσικά μιλάμε με τους παλιούς κατοίκους του νησιού.

Όλοι μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά και ανοίγουν τα σπιτικά τους αλλά και τις ...καρδιές στους στην 4Ε!

Στα Λιμενάρια απέναντι από την Αγία Κυριακή , δίπλα σε ένα μικρό ταβερνάκι θα συναντήσουμε μια γλυκύτατη κυρία, παραδοσιακά ντυμένη, ενώ μια άλλη κυρία μας δείχνει την τέχνη του αργαλειού.

Επισκεπτόμαστε την ξακουστή παραλία Αποννήσου, με το μικρό νησάκι, ενώ λίγο πιο ψηλά βρίσκουμε τον παλιό οικισμό , το Μετόχι

Μαθαίνουμε για την εκπαίδευση αλλά και τις ασχολίες των κατοίκων , περίφημο το μέλι των Αγκιστριωτών! Αγαπούν ακόμα την παράδοση και τον πολιτισμό, εδώ λειτουργεί εξαιρετική λαογραφική έκθεση, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Και κάπου εκεί μέσα στα δέντρα ακούμε χλιμιντρίσματα και καλπασμούς. Ένας κύριος έχει κάνει μια μικρή φάρμα . Με μεγάλη χαρά δέχεται να μιλήσουμε..

Κάνουμε δίπλες , το πλέον παραδοσιακό γλύκισμα του τόπου, ενώ δυο καλές νοικοκυρές βάζουν τις ποδιές τους και μας δείχνουν παραδοσιακή συνταγή.

Μικροί χορευτές χορεύουν στο ηλιοβασίλεμα εκεί στο λιμάνι του Μεγαλοχωρίου, ενώ την νύχτα το νησί “φορά” τα...καλά του!

Στην Σκάλα, στην πλατεία δίπλα στο σχολείο παρουσιάζουμε τις υπόλοιπες γεύσεις του νησιού και φυσικά τα χορευτικά τα οποία “κλέβουν την παράσταση”!

Όλο το νησί αλλά και πολλοί τουρίστες εκεί για να πούμε και να ευχηθούμε όλοι μας “ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” .

Η ομάδα της εκπομπής κάνει με τον καλύτερο τρόπο “φινάλε” για την σεζόν. Τα γυρίσματα συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι αδιάκοπα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αγάπη σας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 11:45 από την 4Ε. Σε επανάληψη την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 16:00 . Μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω ΟΤΕ TV αλλά και διαδικτυακά και δορυφορικά παγκόσμια στις 5 ηπείρους. Στο νομό Αττικής αλλά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού μέσω ΑΤΤΙCA TV την ίδια ώρα και μέρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...