Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στον αφρό της Χιλιαδούς : Η πανέμορφη παραλία στέκι παραθεριστών στην Εύβοια!

Στην ανατολική ακτογραμμή της Κεντρικής Εύβοιας, σε περιοχή προικισμένη απλόχερα από τη φύση, βρίσκεται η ονομαστή παραλία της Χιλιαδούς, αγαπημένος προορισμός πολλών παραθεριστών, αλλά και όσων αποζητούν την άμεση επαφή με ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. 


Ο ομώνυμος οικισμός απλώνεται κατά μήκος της γοητευτικής αμμουδερής ακρογιαλιάς με το νησάκι Χέλιαθο στο δυτικό άκρο της, ενώ την ευρύτερη περιοχή στολίζουν πλατανόδασος και ποτάμι που εκβάλλει στο ανατολικό άκρο της παραλίας.


Οι επισκέπτες της Χιλιαδούς ανακαλύπτουν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο, τη βυζαντινή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η Παναγία Χιλιαδούς, όπως είναι περισσότερο γνωστός ο ναός, ήταν σύμφωνα με την τοπική παράδοση η χιλιοστή εκκλησία που ίδρυσε η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Θεοδώρα (9ος αιώνας), γι' αυτό και ονομάστηκε Χιλιαδού.

Συνέχεια της Χιλιαδούς είναι η παραλία του Μετοχίου, ενώ όσοι αποφασίσουν να κινηθούν προς την ενδοχώρα της Κεντρικής Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο το χωριό Λάμαρη (στη διαδρομή από Χιλιαδού προς Στρόπωνες) όσο και τα όμορφα χωριά Μετόχι και Άγιοι Απόστολοι, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...