Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πώς θα διαμορφωθούν τα δρομολόγια της Aegean -Ποιοι θα είναι οι νέοι προορισμοί

Με το βλέμμα στραμμένο στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς, στα δρομολόγια του εσωτερικού και του εξωτερικού, βρίσκεται η Aegean, ύστερα από την απόκτηση της Olympic Air.

Όπως ανέφερε χθες, ο αντιπρόεδρος του εισηγμένου στο χρηματιστήριο αερομεταφορέα, Ευτύχης Βασιλάκης «από το 2010 και μετά, σε άθροισμα οι δύο εταιρείες έχαναν χώρο παραχωρώντας σταδιακά ιδιαίτερα την αγορά εξωτερικού σε τρίτους από αδυναμία δική τους, από έλλειμμα δυνατότητας συνολικής ανάπτυξης».

Από 1 Δεκεμβρίου η Aegean θα δημιουργήσει ναύλο από 39 ευρώ για τα άγονα νησιά, με στόχο την ενίσχυση της ζήτησης, ενώ το κόστος του ταξιδιού θα μειωθεί από 90 έως 140 ευρώ για όσους επιβάτες συνεχίζουν άμεσα το ταξίδι από ή προς το εξωτερικό.

Από το Φεβρουάριο του 2014, θα «βγάλει στην αγορά» για τους επιβάτες της Olympic Air δύο νέες κατηγορίες ναύλων «Go Light» και «Flex», δύο προγράμματα που επιτρέπουν την αλλαγή της κράτησης εισιτηρίων με refund fee ή την κράτηση εισιτηρίων με τιμές που ξεκινούν από τα 24 ευρώ (προς Αθήνα) και 42 ευρώ (από Αθήνα).

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε, χθες, η διοίκηση της Aegean, για τα δρομολόγια της Aegean Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα-Ρόδος, ο υψηλότερος και ο φθηνότερος ναύλος (χωρίς φόρους αεροδρομίων) διαμορφώνεται στα 125 και 12 ευρώ, αντίστοιχα. Επίσης, το δρομολόγιο της Olympic Air Αθήνα – Κέρκυρα κοστίζει 128 και 12 ευρώ. Ο ναύλος ανάλογων αποστάσεων που προσφέρουν ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς διαμορφώνεται στα 164,5 και 26 ευρώ (Βαρκελώνη Μαδρίτη) ή στα 282 και 36 ευρώ για το δρομολόγιο Παρίσι-Νίκαια.

Οι 15 νέοι προορισμοί από Αθήνα

Αγγλία Μπέρμινχαμ
Γαλλία Μασσαλία, Νάντη
Ελβετία Ζυρίχη
Ιταλία Κατάνια
Γερμανία Αμβούργο, Ανόβερο, Νυρεμβέργη
Κύπρος Πάφος
Σλοβενία Λιουμπλιάνα
Δανία Κοπεγχάγη ή Ελσίνκι/Φινλανδία
ΗΑΕ Άμπου Ντάμπι
Λίβανος Βυρηττός
Κροατία Ντουμπρόβνικ
Σουηδία ή Νορβηγία Στοκχόλμη ή Όσλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...