Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στη φθινοπωρινή Κέρκυρα!


Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές


Ο επισκέπτης που θα περιηγηθεί στην πόλη της Κέρκυρας αυτή την περίοδο, καθώς επίσης στα προάστιά και στους γραφικούς οικισμούς του νησιού, θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την ξεχωριστή ομορφιά του.  Κάποιος που επισκέπτεται το νησί δηλαδή off-season και όχι σαν καλοκαιρινό προορισμό! 

Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας θυμίζει περασμένες εποχές και μοιάζει σα να ‘χει  βγει από ταινία• οι ευρωπαϊκές επιρροές είναι ορατές παντού, ενώ συνυπάρχουν αρμονικά, χαρίζοντας της αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που την κάνει τόσο ξεχωριστή.

Εδώ που η Ευρώπη μοιάζει να συναντά την Ελλάδα και που η φύση απλόχερα «έβαψε» με δεκάδες αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου, αναπτύχθηκε ένα πολιτιστικό κέντρο που ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα.

Την πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζουν τα έντονα ενετικά και αγγλο-γαλλικά στοιχεία, ενώ το νησί είναι γεμάτο σπουδαία αξιοθέατα όπως το «διάσημο» Ποντικονήσι, το φημισμένο Κανόνι και το περίφημο Μον Ρεπό.  Πλήθος από ξιόλογα κτίρια όπως η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το σημερινό Δημαρχείο, το μέγαρο της Ιονίου Ακαδημίας συμπληρώνουν το μοναδικό σκηνικό της πόλης.

Στα πλέον σημαντικά αξιοθέατα κατά την άποψή μας συγκαταλέγεται  το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου μπορείτε να απολαύσετε μεταξύ άλλων τους καλό-συντηρημένους κήπους με τα διάσπαρτα γλυπτά.

Το καλοκαίρι οι στενοί δρόμοι της πόλης και τα καντούνια της είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, τώρα όμως ο επισκέπτης  μπορεί να απολαύσει ήσυχες γωνιές, στα πιο μικρά δρομάκια και στις σκιερές πλατείες όπου μπορεί να ξαποστάσει και να απολαύσει ένα ζεστό καφέ παρέα με ένα Κουμκουάτ, παραδοσιακό τοπικό γλυκό του κουταλιού.

Πιστέψτε μας το νησί αυτό είναι πολλά περισσότερα από ένα καλοκαίρι, ιδιαίτερα η περίφημη πόλη της.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...