Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στις παραλίες της Κεφαλονιάς

Ο Μύρτος, το Ξι και η Αντίσαμος είναι τρεις μόνο από τις εκατοντάδες πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς που θα σας μαγέψουν


Ο Μύρτος, το Ξι και η Αντίσαμος είναι τρεις μόνο από τις εκατοντάδες πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς που θα σας μαγέψουν. 

Ο Μακρύς και Πλατύς Γιαλός με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσή άμμο, η... κούκλα παραλία στους Πετανούς, η θεωρούμενη σαν τουριστική παραλία της Σκάλας αλλά και οι πανέμορφοι ορμίσκοι με το λευκό βότσαλο και τον υπέροχο βυθό στο δρόμο από την Αγία Ευφημία προς την Σάμη, θα σας ξετρελάνουν.

Το σίγουρο είναι ότι αν επιλέξατε την Κεφαλονιά για τις διακοπές σας το νησί θα σας αποζημιώσει. Με το καταπράσινο τοπίο του, τις υπέροχες ακρογιαλιές της, τα μοναδικά φαγητά της, η Κεφαλονιά είναι μία και μοναδική.

Μύρτος

Πρόκειται για την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κεφαλονιάς και μια από τις πιο φημισμένες της Ευρώπης.  Βραβευμένη και φέτος με «Γαλάζια Σημαία»!  Ετοιμαστείτε να σας μαγέψει εξίσου, με το καταπράσινο τοπίο, τα πανύψηλα βράχια, την κάτασπρη αμμουδιά και τα βαθυγάλαζα νερά της.  Προσέξτε μόνο γιατί τα νερά είναι βαθιά, ενώ συχνά έχει και δυνατά ρεύματα.

Στην παραλία θα βρείτε μια καντίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες.  Βρίσκεται 30 χλμ. από το Αργοστόλι και η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη

Υπάρχει μέριμνα και για άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως ειδικές θέσεις πάρκινγκ, τουαλέτα, αλλά και αυτοκίνητο που οδηγεί στην παραλία με ασφάλεια.

Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να καταφύγετε στα γειτονικά Διβαράτα, μόλις 2,5 χλμ., όπου και θα βρείτε πολλά ταβερνάκια.


Αντίσαμος

Κοντά στο λιμάνι της Σάμης (5 χλμ), με τη διαδρομή μέχρι την παραλία, να μαγεύει πραγματικά τον επισκέπτη, καθώς διασχίζει ένα από τα πιο πράσινα μέρη του νησιού, πνιγμένο στην κυριολεξία από πανύψηλα πεύκα και δέντρα.  Η παραλία έγινε διάσημη παγκοσμίως, καθώς αποτέλεσε σκηνικό για το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”.  Θεωρείται από τις ωραιότερες του νησιού, με βότσαλωτή στο μεγαλύτερο μέρος της και σε κάποια σημεία ψιλή, άσπρη άμμο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά.

Είναι η μόνη οργανωμένη στην ευρύτερη περιοχή και διαθέτει beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες, θαλάσσια ποδήλατα και κανό καγιάκ.  Σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση η παραλία είναι ιδιαίτερα ελκυστική και κατά συνέπεια πολυσύχναστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θα σας συστήναμε να την επισκεφτείτε σχετικά νωρίς, αφού η παραλία ιδιαίτερα τις περιόδους αιχμής κατακλύζεται από κόσμο.


 Ξι

Η παραλία Ξι είναι από τις γνωστότερες του νησιού και αναπόφευκτα πολυσύχναστη.  Με εκτεταμένη αμμουδιά - εκτείνεται από την παραλία του Μέγα Λάκκου μέχρι πέρα από την Κουνόπετρα (8 χλμ από το Ληξούρι) και εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο κοκκινωπό της χρώμα και ρηχά, ασφαλή νερά.

Η παραλία του Ξι, με την κόκκινη άμμο, προσφέρει αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή εικόνα στη θέα της.  Το όνομά της το οφείλει στο περίεργο σχήμα της, που φέρνει στο μυαλό το αντίστοιχο ελληνικό γράμμα.  Το τοπίο χαρακτηρίζει μια άγρια ομορφιά το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι αλλάζει τελείως πρόσωπο και μετατρέπεται σε μια λαμπερή και κοσμοπολίτικη ακτή.  Η παραλία διαθέτει οργανωμένη τουριστική υποδομή με πολλά θαλάσσια σπορ, beach volley, beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ τα ρηχά και ζεστά νερά της εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες για τους πιο μικρούς κολυμβητές.  Ακόμα, από την παραλία του Ξι, μπορεί να επισκεφτεί κανείς το απέναντι νησάκι Βαρδιάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...