Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κως: Γεύση από περασμένα μεγαλεία


Το επιβλητικό κάστρο πάνω από το λιμάνι, τα κτίρια μεταξύ νεοκλασικού και αποικιακού στυλ, το «Ασκληπιείο», ο πλάτανος του Ιπποκράτη-το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης- και η αρχαία αγορά Casa Romana, κάνουν τις βόλτες στο νησί να μοιάζουν με μικρές ξεναγήσεις.

Ατελείωτες βόλτες στα γραφικά χωριά, το κολύμπι στις όμορφες παραλίες, οι ποδηλατάδες και οι ξεναγήσεις στους -ουκ ολίγους-αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, δεν θα σας αφήσουν να
βαρεθείτε στιγμή!

Και πως θα γινόταν κάτι τέτοιο άλλωστε, σε ένα τόσο μεγάλο νησί όπως είναι Κως -είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου, με έκταση 290 τ. χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκους- σε ένα νησί με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, που σε κάθε γωνιά του, συναντά κανείς σημάδια από τους διάφορους πολιτισμούς. Το αρχαίο Ασκληπιείο, το σύντομο πέρασμα των Ιπποτών της Ρόδου, η Ιταλική κατοχή στις αρχές του 20ου αιώνα , συνέβαλλαν στην διαμόρφωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Κω.

Το νησί του Ιπποκράτη όπως αλλιώς είναι γνωστό, με το πλούσιο και πολύποίκιλο φυσικό περιβάλλον, (το χρωστάει στο γειτονικό ηφαίστειο της Νίσυρου και στα βουνά της) καθώς και τις παραλίες που στην Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν μόνο με την ακτογραμμή και τις αμμουδιές της δυτικής Πελοποννήσου, ενδείκνυνται για νέες εξερευνήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...