Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Τσουχτερές οι διακοπές στην Ελούντα – Έπεσαν οι τιμές στο Ηράκλειο


Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές τους εφέτος τον Αύγουστο – Αύξηση 17,1 % στην Ελούντα Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές τους εφέτος τον Αύγουστο – Αύξηση 17,1 % στην Ελούντα

Η πολυτέλεια κοστίζει και για να κλείσει κάποιος δωμάτιο στην περιοχή της Ελούντας το μέσο κόστος υπολογίζεται στα 302 ευρώ. Πρόκειται για στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που αποτυπώνουν την εκτίναξη των τιμών των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, ο εφετινός Αύγουστος στην Ελλάδα είναι ο ακριβότερος της τελευταίας τριετίας καθώς η μέση τιμή για ένα δίκλινο διαμορφώνεται στα 131 ευρώ, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές τους τον Αύγουστο του 2013 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012.

Τα πρωτεία κατέχει η Μύκονος, όπου τα ξενοδοχεία της πόλης της Μυκόνου αύξησαν φέτος τις τιμές κατά 43,1%. Προορισμοί στη Σαντορίνη, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη έχουν επίσης αυξήσει τις τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ημεροβίγλι, η τιμή για μια νύχτα τον Αύγουστο ανέρχεται στα ... 406 ευρώ, από 291 ευρώ πέρυσι και 288 ευρώ το 2011.

Στα 323 ευρώ διαμορφώνεται η μέση τιμή ξενοδοχείου στο Φηροστεφάνι (αύξηση 37,4% σε ένα έτος), στα 302 ευρώ στην Ελούντα (αύξηση 17,1%) ενώ στα 343 ευρώ, αυξημένη κατά 14%, είναι η τιμή της διανυκτέρευσης στην Οία. Αντίθετα, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα είναι από τους προορισμούς, στους οποίους οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσιάζουν μείωση μέχρι και 17%.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...