Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πώς να κάνετε τις φθηνότερες διακοπές

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα στις διακοπές σας. Παραδείγματα.

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και οι περισσότεροι λίγο πολύ έχετε προγραμματίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, υπάρχει και η μερίδα εκείνων που επιλέγουν πάντα την τελευταία στιγμή. Μέσω οικονομικής κρίσης λοιπόν, το Newsit σας συμβουλεύει πως θα εξοικονομήσετε χρήματα, απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις

- Προγραμματίστε όσο νωρίτερα γίνεται τις διακοπές σας, έτσι ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές σε καταλύματα. Πολλά ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια κάνουν προσφορές αρκεί να κλείσετε την διαμονή σας τουλάχιστον 20 μέρες πριν. Για παράδειγμα γνωστό ξενοδοχείο στην Ρόδο προσφέρει 40% έκπτωση στα δωμάτια αν κλείσει κάποιος από τώρα για τον Αύγουστο

-Αποφύγετε να κλείσετε τις διακοπές σας μέσα στον Αύγουστο αν δεν έχετε την πολυτέλεια. Αυτό το μήνα παραθερίζει ο μεγαλύτερος αριθμός συμπατριωτών μας και γι αυτό θα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρείτε οικονομικό κατάλυμα.
-Κάντε διακοπές σε κοντινούς προορισμούς. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε βενζίνη, διόδια και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Επίσης σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση οι τιμές στα καταλύματα είναι πολύ χαμηλές.
-Επιλέξτε χειμερινούς προορισμούς που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα. Οι τιμές για την διαμονή σας θα είναι σίγουρα χαμηλότερες ενώ θα βρείτε εύκολα κατάλυμα.

-Ξεκινήστε τις διακοπές σας μεσοβδόμαδα. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε καλύτερες τιμές στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια καθώς και στα ξενοδοχεία. Επίσης θα αποφύγετε τον συνωστισμό του Σαββατοκύριακου.
-Το κάμπινγκ θεωρείται μια από τις πιο οικονομικές λύσεις. Η χώρα μας διαθέτει πολλά και οργανωμένα ενώ όσον αφορά τις τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες σε σχέση με τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για να κάνετε κάμπινγκ δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε σκηνές οι τροχόσπιτα. Μπορείτε να ενοικιάσετε στο σημείο που σας ενδιαφέρει με 10 ευρώ την ημέρα.
-Εκμεταλλευτείτε τα σπίτια των συγγενών και των φίλων. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πληρώσετε για την διαμονή σας,οπότε με τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε θα απολαύσετε κάτι διαφορετικό.
-Αν διαθέτετε σπίτι στο χωριό, μην το υποτιμάτε. Εν μέσω κρίσης θα αποβεί πολύτιμο αφού δεν θα πληρώσετε κατάλυμα.
-Προτιμήστε να ψωνίσετε και να μαγειρέψετε, αν σας το επιτρέπει ο χώρος του καταλύματος. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τα χρήματα από τις ταβέρνες. Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν κουζίνα,οπότε είναι πιο εύκολο για εσάς.
-Προσοχή στο μέρος όπου παραθερίζετε,δεν ψωνίζετε ποτέ από τοπικά mini market και παντοπωλεία.. Συνήθως οι τιμές τους είναι πολύ πιο ακριβές από ένα μεγάλο γνωστό super market της περιοχής.
 -Στις παραλίες προτιμήστε να έχετε φτιάξει τον καφέ σας και κάποιο σάντουιτς από το σπίτι .Με αυτόν το τρόπο γλιτώνετε έως και 8 ευρώ την ημέρα. Ειδικά αν πρόκειται για οικογένεια το ποσό ανέρχεται στα 40 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 400 ευρώ τις 10 ημέρες !
Όφελος έως και 50% με παραδείγματα

Μη οικονομικές διακοπές

Για μια τετραμελή οικογένεια που θέλει να κάνει 10 ημέρες διακοπές σε κάποιο νησί θα τις στοιχίσει 2.650 ευρώ αναλυτικά :
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ( 4 άτομα) με επιστροφή: 400 ευρώ
Διαμονή σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες: 500 ευρώ
Έξοδα καθημερινά σε μια παραλία ( τοστ ,καφέδες,χυμοί,ξαπλώστρες) για 10 ημέρες: 400 ευρώ
Έξοδα φαγητού ( ταβέρνες,εστιατόρια) μεσημέρι και βράδυ για 10 ημέρες: 800 ευρώ
Βενζίνη :150 ευρώ
Έκτακτα έξοδα,αγορές: 200 ευρώ
Έξοδα διασκέδασης: 200 ευρώ
Οικονομικές διακοπές
Για μια τετραμελή οικογένεια που θέλει να κάνει 10 ημέρες διακοπές σε κοντινό χερσαίο προορισμό ( πχ. Πελοπόννησο) και διαθέτει σπίτι κοντά στην θάλασσα θα της στοιχίσει 1100 ευρώ αναλυτικά :
Έξοδα super market ( για φαγητό,καφέδες στις παραλίες και συναφή): 500 ευρώ
Βενζίνη: 200 ευρώ
Έκτακτα έξοδα αγορές: 200 ευρώ
Έξοδα διασκέδασης: 200 ευρώ
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...