Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Παραλία Άγιος Δημήτριος, Μαρμάρι Εύβοιας!!


Μαγική παραλία μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Μαρμάρι!! Καθώς η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο θα δείξει κόκκινο με 38 βαθμούς κελσίου..η παραλία Άγιος Δημήτριος στο Μαρμάρι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για εξόρμηση!!

Καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο για μεγαλύτερη απόλαυση. Σε κοντινές αποστάσεις θα βρείτε ταβερνάκια παραδοσιακά και καφετέριες!!
Ο οικισμός Αγιος Δημήτριος, βρίσκεται 19 χλμ. βορειοανατολικά του Μαρμαρίου, σε 350μ υψόμετρο. στην πλαγιά του βουνού Ρέπεζα. Πάνω από τον οικισμό η κορυφή της Οχης, Μπούμπλια, με 1127μ. υψόμετρο (και στα νοτιοανατολικά το βουνό Πλάτανος, υψομ. 1017μ.), στην οποία ανεβαίνει, περνώντας από συστάδες με υπεραιωνόβιες καστανιές, πλατάνια και αριές, ένα σημασμένο μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το φαράγγι του Αγ. Δημητρίου και το φαράγγι Δημοσάρη. Το φαράγγι Αγ. Δημητρίου και το ρέμα που ρέει μέσα σ’ αυτό (ρέμα Πορφύρα) καταλήγει στην παραλία του οικισμού, τη Σχοινοδαύλεια, στο Αιγαίο, μέρος της ομορφιάς της οποίας αποτελούν και οι σπηλαιώσεις με σταλακτίτες  στους αμφίπλευρους βράχους της.
eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...