Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οι παραλίες της Σκιάθου: Κουκουναριές, Μπανάνα ή Λαλάρια;


Πολλές από τις παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες μόνο από την θάλασσα αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για να μην τις επισκεφθείτε


Και όταν έρθει η ώρα για την παραλία η Σκιάθος σε αποζημιώνει απόλυτα και ο συνδυασμός αυτός είναι πλέον το σκηνικό των διακοπών σας. Οποιαδήποτε παραλία και αν επιλέξετε για την χαλάρωση, ότι τύπος ταξιδιώτη και αν είστε, κάθε παραλία του νησιού θα σας αποζημιώσει για την επιλογή σας.

Πολλές από τις παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες μόνο από την θάλασσα αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για να μην τις επισκεφθείτε. Άλλωστε για τις πιο γνωστές από αυτές υπάρχουν καραβάκια που κάνουν συχνά δρομολόγια ή η δυνατότητα να νοικιάσετε κάποιο μικρό σκαφάκι για να τις γνωρίσετε μόνοι σας.


Ας δούμε όμως μία μία τις παραλίες της Σκιάθου ξεκινώντας από τις πιο κοντινές στην Χώρα. Ξεκινάμε λοιπόν από την Μεγάλη Άμμο, τον Μικρό και Μεγάλο Βασιλιά και την Καναπίτσα που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Χώρα, είναι αμμουδερές, οργανωμένες, ιδανικές για οικογένειες και προσφέρουν μια μεγάλη επιλογή από θαλάσσια sports. Συνεχίστε προς τα νότια και αφού περάσετε από τον must Βρωμόλιμνο, την Αγία Παρασκευή και Τρούλο θα βρεθείτε στην πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου, τις Κουκουναριές. Μπορεί ακούσετε να την λένε και Χρυσή Παραλία ωστόσο μικρή σημασία έχει αφού η παραλία και ο υδροβιότοπος απλά θα σας μαγέψουν. Αν τώρα σας αρέσουν και τα θαλάσσια sports τότε μάλλον ανακαλύψατε το ιδανικό «καταφύγιο» για τις φετινές (και γιατί όχι και τις επόμενες) διακοπές σας!


Λίγο μετά τις Κουκουναριές ακολουθεί η περίφημη παραλία Μπανάνα, με ατελείωτη αμμουδιά και ρυθμούς διασκέδασης που χτυπάνε κόκκινο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (ή της νύχτας) βρεθείτε εκεί. Πολλοί υποστηρίζουν πως από την Μπανάνα θα δείτε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα ωστόσο εμείς ψηφίζουμε το ηλιοβασίλεμα από την παραλία της Αγίας Ελένης. Με πορεία βόρεια και πάλι συναντάμε τις παραλίες Μανδράκι (γνωστή ως η παραλία του Ξέρξη), Ελιά, Άγκιστρος και η Μικρή και Μεγάλη Ασέληνος, με τις δύο τελευταίες να έχουν λίγο δύσκολη πρόσβαση αλλά θα σας αποζημιώσουν απόλυτα με τα τιρκουάζ νερά και την χρυσαφένια άμμο τους.

Για το τέλος αφήσαμε τα διάσημα Λαλάρια. Πρόκειται για μια παραλία μοναδικής ομορφιάς στο βόρειο τμήμα του νησιού με την πρόσβαση να γίνεται μόνο από την θάλασσα. Εδώ, τα  τεράστια λευκά βράχια περιβάλουν την παραλία από βότσαλα, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η Τρύπια Πέτρα, ένας  μεγάλος βράχος που σχηματίζει μια φυσική γέφυρα πάνω από τα βαθυγάλαζα νερά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...