Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Παραδοσιακό Πάσχα στη Μήλο

Grecia, isola di Idra, Venerdì Santo, processi...Image via Wikipedia Με ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα για το Πάσχα και με διαγωνισμό φωτογραφίας εγκαινιάζει την τουριστική περίοδο ο Δήμος Μήλου, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα, με το μότο «Εφέτος η δική σας Ανάσταση θα έρθει νωρίτερα επιλέγοντας Μήλο!», ο Δήμος Μήλου μέσω της Τουριστικής Επιτροπής του και οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Νησιού, καλούν τους επισκέπτες και φίλους της Μήλου να ζήσουν μια αλλιώτικη Ανάσταση στο νησί των Χρωμάτων. Στο νησί φαινόμενο!

Πλούσια λαογραφία και παράδοση, ιδιαίτερα έθιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με τον εορτασμό να κορυφώνεται την ημέρα του Πάσχα, ιστορικά μνημεία, πολυμορφία και πολυχρωμία στο γεωλογικό ανάγλυφο, μοναδικοί περίπατοι, απίστευτο τοπίο, αλλά πάνω από όλα θερμή φιλοξενία περιμένουν το Πάσχα τους επισκέπτες της Μήλου όπου κάθε χωριό δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στον όλο εορτασμό.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Εβδομάδας των Παθών και του Πάσχα περιλαμβάνει:
Μεγάλη Τετάρτη απόγευμα – Ακολουθία του Νιπτήρα με αναπαράσταση στη θέση των 12 Αποστόλων από μαθητές, στον ιστορικό Ναό της Παναγίας στη Ζεφυρία
Μεγάλη Πέμπτη - Στολισμός Επιταφίων σε όλες τις εκκλησίες των χωριών μας
Μεγάλη Παρασκευή πρωί - Αποκαθήλωση του Σταυρού στο Γολγοθά στις Πλάκες

Μεγάλη Παρασκευή βράδυ - Αναπαράσταση της Σταύρωσης - Ψαλμός εγκωμίων και περιφορά επιταφίων σε όλα τα χωριά
Μεγάλο Σάββατο πρωί– Λειτουργία και 1η Ανάσταση

Μεγάλο Σάββατο βράδυ – Λαμπρή Ανάσταση με παραδοσιακό χρώμα
Κυριακή του Πάσχα – 2η Ανάσταση και Κάψιμο του Ιούδα – Μπαρουτοπόλεμος μεταξύ των χωριών Τριοβάσαλος – Πέρα Τριοβάσαλος στην Χαλικιά. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται, εορτάζοντας την Ανάσταση του Κυρίου με το σούβλισμα και ψήσιμο του οβελία και παραδοσιακό γλέντι στο λιμάνι του Αδάμαντα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...