Οι δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2013 είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης, με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα, ενώ σε επίπεδο Νομών, «πρωταθλητές» ανακηρύχθηκαν οι νομοί Λασιθίου, με 36 βραβευμένες ακτές, Κέρκυρας και Χαλκιδικής με 35 η καθεμιά, και των Δωδεκανήσων με 25.
Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Δεν αρκεί η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται επιπλέον άλλα 32 κριτήρια, τα οποία αφορούν στην καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, είναι ο Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
thestival.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!