Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Hotel Armani στο Ντουμπάι


Με τη σφραγίδα της μινιμαλιστικής του πολυτέλειας o Τζόρτζιο Αρμάνι σημάδεψε τον ψηλότερο πύργο του «Λας Βέγκας της ερήμου». Ο Ιταλός σχεδιαστής εγκαινίασε το πρώτο του ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, δίνοντας έτσι ώθηση στην προσπάθεια για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση.

Το «Armani Hotel Dubai» σε κρεμ και γήινα χρώματα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αρμάνι με την Emaar Properties, τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή εταιρεία του αραβικού κόσμου, η οποία υπογράφτηκε το 2005 και προβλέπει την κατασκευή μιας σειράς ξενοδοχείων, θέρετρων και κατοικιών σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου. «Είμαι μινιμαλιστής. Πιστεύω ότι το λιγότερο είναι περισσότερο... και όταν είδα τι συμβαίνει εδώ, διαπίστωσα ότι είναι ακριβώς το αντίθετο από την αισθητική μου. Ομως, με ήθελαν και τους ήθελα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρμάνι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Τώρα, μένει να αποδειχτεί αν θα «θελήσουν» και οι επισκέπτες της πόλης.

Στο «Armani Hotel Dubai» το απλό δωμάτιο, που δεν έχει ούτε έναν πίνακα για δείγμα στους τοίχους του, κοστίζει 1.089 δολάρια τη βραδιά, ενώ η καλύτερη σουίτα του έχει δεκαπλάσια τιμή. Η κράτηση για ένα τραπέζι στην αίθουσα Prive, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη LCD οθόνη του κόσμου, κοστίζει τουλάχιστον 900 δολάρια, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις επιδείξεις του οίκου Armani. To ξενοδοχείο, που διαθέτει συνολικά 160 δωμάτια, εκτείνεται σε έξι ορόφους του πύργου Burj Khalifa, ο οποίος εγκαινιάστηκε στις 4 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα οκτώ όροφοι στεγάζουν τις 144 πολυτελείς κατοικίες που φέρουν την υπογραφή Armani.

Τόσο ο Ιταλός σχεδιαστής όσο και η εταιρεία Emaar αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το κόστος κατασκευής του ξενοδοχείου και των πολυτελών κατοικιών.

Η κατασκευή του έρχεται να επιβεβαιώσει την τάση του 21ου αιώνα που επικρατεί στους κόλπους των επιτυχημένων fashionistas, να σφραγίζουν το απόγειο της καριέρας τους με τη δημιουργία του δικού τους ξενοδοχείου. Ο οίκος Missoni έχει δημιουργήσει το δικό του στο Εδιμβούργο, ο Krizia στην Μπαρμπούντα της Καραϊβικής, η Moschino Cheap and Chic ένα στο Μιλάνο, στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης και ο οίκος Versace ένα στο Ντουμπάι και ένα στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...