Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ζάκυνθος: Ιδανική για παιδιά


Κείμενο: Μαρία Αθήνη

Τη φήμη της μεταξύ των νέων γονιών ως «ο καλύτερος νησιωτικός προορισμός για τις πρώτες διακοπές με το μωρό» η Ζάκυνθος τη δικαιώνει ήδη από το ταξίδι. Είναι πολύ εύκολο να πας: το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί μόλις μία ώρα από την Κυλλήνη, ενώ υπάρχει και η λύση του αεροπλάνου. Στο δε νησί οι νέες οικογένειες βρίσκουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται στις διακοπές τους. Ρηχά και ζεστά καταπράσινα νερά του Ιονίου, δροσερή σκιά αρχαίων ελαιώνων, παρθένες παραλίες με μωρά... χελωνάκια και απόλυτα οργανωμένη φιλοξενία για τα παιδιά. Στην καταπράσινη χερσόνησο του Βασιλικού, ίσως το ωραιότερο σημείο στο νησί, όλες οι παραλίες διαθέτουν σκιά, ντους, καφέ και ταβέρνα, βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα καταλύματα, προσφέροντας ποικιλία στο καθημερινό μπάνιο, και η πρόσβαση για το καρότσι είναι πολύ εύκολη. Ακόμη και τα beach bars έχουν προβλέψει χώρο με γκαζόν και ησυχία για τις οικογένειες. Οι ταβέρνες έχουν άριστο σπιτικό φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και αγνά ντόπια προϊόντα, αλλά και παιδικά καθισματάκια. Το πρωί, τα μωρά κολυμπούν ευτυχισμένα και οι γονείς απολαμβάνουν το μπάνιο τους χωρίς να ταλαιπωρούνται. Τα απογεύματα, η πλατεία Σολωμού, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, που, παρά τους σεισμούς και την ανοικοδόμηση, διατηρεί στοιχεία του αριστοκρατικού προφίλ της, μετατρέπεται σε έναν τεράστιο παιδότοπο με ποδήλατα, μπαλόνια, πλανόδιους πωλητές παιχνιδιών, ανιματέρ που αυτοσχεδιάζουν και τουριστικό τρενάκι. Ο Κόκκινος Βράχος, το παλιό αναψυκτήριο που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ξενόπουλου, είναι το κεντρικό στέκι για τους γονείς. Η Ζάκυνθος είναι ο αιώνιος παράδεισος της παιδικής ηλικίας και μια γλυκιά πατρίδα για τις ωραιότερες αναμνήσεις μας.



ΠΩΣ ΠΑΜΕ

Με πλοίο της Ionian Ferries (T/26230-92.720) από την Κυλλήνη. To κόστος του εισιτηρίου είναι 8,30 το άτομο (4,20 για παιδιά 5-10 ετών) και 38,20 το αυτοκίνητο. Επίσης, αεροπορικώς με δύο καθημερινές πτήσεις της Olympic Air (Τ/801 801 0101). Η διάρκεια της πτήσης είναι 50 λεπτά και οι τιμές εισιτηρίων από 52 ευρώ για τους ενηλίκους, από 39 ευρώ για παιδιά 5 - 12 ετών και από 5 ευρώ για βρέφη.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ο Βασιλικός είναι το ιδανικό σημείο για τη διαμονή στο νησί: πολύ κοντά στην πόλη (14 χλμ.), με εύκολη πρόσβαση στις ωραιότερες παραλίες, φαγητό και ησυχία.
Φάρμα Λογοθέτη (Τ/26950-35.106, www.logothetisfarm.com). Επιλέξτε το ανεξάρτητο σπίτι των δικών σας διακοπών μέσα στον ελαιώνα, σε ένα απέραντο κτήμα που χωρίζεται στα δύο από τον κεντρικό δρόμο. Ολα τα σπίτια είναι φτιαγμένα με το αυθεντικό ζακυνθινό ύφος και πλήρως εξοπλισμένα (ακόμα και με πλυντήριο!). Στον ιδιωτικό κήπο σας θα βρείτε καθιστικό, αιώρα, ξαπλώστρες και ποδήλατα για όλη την οικογένεια, εφοδιασμένα και με καθισματάκι για τα παιδιά έως 6 ετών. Γνωρίστε τα άλογα και τα άλλα ζώα της φάρμας, δοκιμάστε τα βιολογικά προϊόντα από το περιβόλι και το δικό τους εξαιρετικό κρασί. Από 120 ευρώ.
The Bay (Τ/26950-35.435-7, www.thebay.gr). Για όσους προτιμούν τις οργανωμένες ξενοδοχειακές ανέσεις: ιδιωτική πλαζ, πισίνα, kids club, γήπεδα τένις και βόλεϊ, γυμναστήριο, spa, babysitting. Θεματικές βραδιές με animation και, βέβαια, εστιατόριο. Τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν θέα στο βουνό ή στη θάλασσα και μοντέρνου τύπου μινιμαλιστική διακόσμηση. Από 120 ευρώ.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com

ΦΑΓΗΤΟ

• Γαλήνη (Τ/26950-35.231). Ονομα και πράγμα. Ησυχη, με καταπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα και ωραίες γεύσεις. Εχει γωνιές όπου μπορείτε να φάτε εντελώς οικογενειακά και κήπο με παιχνίδια για τα παιδιά.
• Μπάμπης (Τ/26950-35.226). Παραδοσιακή κουζίνα με έμφαση στο ΒΒQ και κούνιες ακριβώς απέναντι από την αυλή του σχολείου του Βασιλικού.
• Πόρτο Ρώμα (Τ/26950-35.342). Φρέσκο ψάρι πάνω στη θάλασσα. Μπορείτε να κάνετε πρώτα το μπάνιο σας στην αμμουδιά ακριβώς από κάτω και να περάσετε μετά για το μεσημεριανό σας στη βεράντα.
• Βολίμες (Τ/26950-31.534). H ζωγράφος Σοφία Μίχου μαγειρεύει δημιουργική ζακυνθινή κουζίνα with a twist σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό. Της ίδιας και το Art mahogany café στις Βολίμες.
• Πορτοκάλι (Τ/26950-45.730). Πολυχώρος στο Αργάσι με ιδιαίτερη διακόσμηση, εστιατόριο και μπαρ. Φιλοξενεί και live. Μεσογειακή κουζίνα a la minute, με χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

ΚΑΝΤΑΔΕΣ

Ο αδερφός του Κώστα στον Βασιλικό (Τ/26950-35.347). Μια ταβέρνα με ατμόσφαιρα, καταπληκτικές γεύσεις, άριστο κρασί και υπέροχες μελωδικές καντάδες στον κήπο.
Αρέκια στην πόλη της Ζακύνθου (Τ/26950-26.346). Μακρόστενοι πάγκοι, σπιτικό φαγητό και μουσικοί με τέτοιο κέφι, που θα σας θυμίσουν τις παλιές καλές μπουάτ.



ΒΟΛΤΕΣ

Πλατεία Σολωμού, πόλη της Ζακύνθου. Τα πιο πρωτότυπα μοντέλα ποδηλάτων, με τέντες, με 3 ρόδες, ενοικιάζονται εδώ. Κάθε απόγευμα είναι γιορτή.
Ασκός, Βολίμες - Αγιος Νικόλαος. Ενα ιδιωτικό πέτρινο πάρκο για να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά. Φιλοξενεί φυτά και ζώα χαρακτηριστικά της χλωρίδας και της πανίδας της Ζακύνθου. Δεν μπορείτε να πάρετε μαζί το καρότσι.
Ναυάγιο. Η πανέμορφη παραλία με το ναυαγισμένο σκαρί τροφοδοτεί τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Θα την επισκεφτείτε με το καΐκι - καιρού επιτρέποντος. Είναι καλύτερη ιδέα να πάτε με τα μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν κολύμπι.
Γέρακας και Δάφνη. Στις δυο προστατευόμενες παραλίες ωοτοκίας της καρέτα καρέτα υπάρχει ωράριο και κανόνες. Ο Γέρακας είναι ίσως η ωραιότερη παραλία του νησιού. Στη Δάφνη θα πάτε από δυσκολότερο δρόμο, αλλά θα βρείτε φαγητό, σκιά και παιδότοπο δίπλα στην αμμουδιά. Στον Γέρακα, και οι 3 ταβέρνες διαθέτουν παιδότοπο, αλλά τις χωρίζει υψομετρική διαφορά από την παραλία.
Azzuro beach bar. Για μπάνιο σε πιο ζωηρή ατμόσφαιρα, με μουσική, κόσμο και... γρασίδι για να απλώσετε τα παιχνίδια σας. Eπίσης café και burger δίπλα, στο bar.

* Σημείωση: Οι τιμές διαμονής, ναύλων κτλ. που αναφέρονται στον εκάστοτε προορισμό, είναι αυτές που ίσχυαν κατά την χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

KATHIMERINI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...