Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Ξενοδόχοι Χαλκιδικής: Δώρο η βενζίνη, ακόμη και... τα διόδια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ
Εκπτώσεις στις τιμές έως και 30% και κάθε μορφής προσφορές, ακόμη και για τη βενζίνη και τα διόδια που θα πληρώσει ο Ελληνας τουρίστας, έχουν επιστρατεύσει οι ξενοδόχοι σε Χαλκιδική, Πιερία και άλλους προορισμούς για να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Οι μεγάλες εκπτώσεις για τους Ελληνες συνεχίζονται ακόμη και σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Οι προσφορές ξεκινούν από μείωση της αρχικής τιμής του δωματίου, από 15% έως και 30%, και συνεχίζονται, ανάλογα με το ξενοδοχείο, με δωρεάν διαμονή των παιδιών, δώρο μιας ή δύο διανυκτερεύσεων μετά τις 5 ή 7, δωρεάν μετάβαση από και προς το αεροδρόμιο ή μια δωρεάν επίσκεψη στο σπα του ξενοδοχείου.
Μια από τις πιο ευρηματικές προωθητικές πολιτικές είναι η ανακοίνωση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή των Μουδανιών, το οποίο από τις 11 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου, για κράτηση 5 διανυκτερεύσεων και άνω, καλύπτει τα έξοδα μετάβασης για βενζίνη και διόδια (με τις απαραίτητες αποδείξεις), από 50 ευρώ (εφόσον ο επισκέπτης ξεκινά από Θεσσαλονίκη) έως και 200 ευρώ, αν ταξιδεύει από την Αθήνα ή πιο μακριά, οδικώς.
Παράλληλα, ξενοδοχεία 4 αστέρων διατηρούν τις τιμές τους στα επίπεδα των 40 ευρώ το άτομο, μέχρι τα μέσα Ιουλίου και δεν ξεπερνούν τα 50 - 60 ευρώ για την υψηλή περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, ενώ σε μονάδες 5 αστέρων για οικογένειες 4 ατόμων με ημιδιατροφή οι τιμές κυμαίνονται στα 180 - 240 ευρώ την ημέρα.
«Η εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει η Ενωση Ξενοδόχων συνεχίζεται και οργανωμένα αλλά και με μεμονωμένες προσφορές της κάθε επιχείρησης. Η πιο βασική ενέργεια φέτος είναι η έκπτωση επί της αρχικής τιμής, όμως το κάθε ξενοδοχείο κάνει και τις δικές του κινήσεις. Από τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα μας (halkidiki-hotels.gr) θα υπάρχουν οι μειωμένες τιμές 40 ξενοδοχείων, όλων των κατηγοριών, για Ιούλιο και Αύγουστο. Η μέση πληρότητα αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο 70% και καταγράφεται μια μείωση της τάξης του 15% σε σύγκριση με πέρσι, όμως ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε το επόμενο διάστημα να καλύψουμε ένα μέρος της πτώσης», τόνισε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.
Στη Χαλκιδική αισιοδοξούν ότι οι Ελληνες και άλλοι Βαλκάνιοι τουρίστες, λόγω της οδικής πρόσβασης, θα επιλέξουν έστω και την τελευταία στιγμή να περάσουν εκεί τις διακοπές τους.
Στο νομό Πιερίας, όπου επίσης οι αφίξεις και οι προκρατήσεις είναι μειωμένες, οι ξενοδόχοι «ποντάρουν» στις πολύ χαμηλές τιμές. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ανάκαμψη, με αφίξεις από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ. Οι τιμές είναι πιο χαμηλές από κάθε άλλη χρονιά, ξεκινώντας από 23 - 25 ευρώ το άτομο τη βραδιά για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων», σημείωσε ο Γιώργος Μπούρος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας.
«Απόβαση φιλίας» σε Κροατία, Γαλλία και Ισραήλ
Με δεδομένη τη μείωση των αφίξεων από τις παραδοσιακές αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας, «σωσίβιο» για τον ελληνικό τουρισμό αναμένεται να δώσουν και φέτος οι Βαλκάνιοι τουρίστες, από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.
Επιπλέον, οι ξενοδόχοι, ιδιαίτερα της Χαλκιδικής, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να προσελκύσουν τουρίστες από την Κροατία (παρόλο που είναι ανταγωνίστρια χώρα λόγω των δαλματικών ακτών), τη Γαλλία -κυρίως για την επόμενη σεζόν, του 2011- αλλά και το Ισραήλ. Μετά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Γάζα και την ένταση που δημιουργήθηκε στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας, πολλοί Ισραηλινοί που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους στα τουρκικά παράλια ακυρώνουν τις κρατήσεις και στρέφονται στην Ελλάδα, με προτίμηση τη Ρόδο και την Κρήτη και ένας μικρότερος αριθμός και σε άλλους προορισμούς, ανάμεσά τους και η Χαλκιδική.
«Εχουμε προσκαλέσει δημοσιογράφους και παράγοντες του τουρισμού από την Κροατία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, προβάλλοντας, εκτός από τις ομορφιές της Χαλκιδικής, την ασφάλεια και τις χαμηλές τιμές. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και από Ισραηλινούς τουρίστες. Βέβαια, θέλουμε κυρίως τους Ελληνες και για το λόγο αυτόν κάνουμε συνεχώς καμπάνιες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και προσφορές μέσω ραδιοφωνικών σταθμών», συμπλήρωσε ο κ. Τάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...