Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Οδηγός επιβίωσης για φτηνές διακοπές

Με προσφορές κι εκπτώσεις οι ακτοπλοϊκές εταιρίες προσπαθούν να προσελκύσουν όλο και περισσότερους επιβάτες εν όψει του μεγάλου κύματος φυγής των αδειούχων του Αυγούστου.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των εταιριών, οι ναύλοι κυμαίνονται περίπου στα περσινά επίπεδα, αυξημένοι μόνον εξαιτίας του ΦΠΑ. Η κρίση έχει αγγίξει και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, οι οποίες προσπαθούν να πάρουν σημαντικό μερίδιο από την τουριστική αγορά.
ΑΝΕΚ
Η ΑΝΕΚ, με πλοία στις περισσότερες γραμμές του Αιγαίου, στην Κρήτη και την Ιταλία, προσφέρει εκπτωτικά πακέτα για όλους τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιείται. Στις γραμμές Ηράκλειο και Χανιά προσφέρει εισιτήριο 19 ευρώ σε όλα τα βραδινά και ημερήσια δρομολόγια, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ο καταναλωτής να σπεύσει εγκαίρως για κράτηση, καθώς τα εισιτήρια είναι περιορισμένα. Παράλληλα, προσφέρει πακέτο για οικογένειες στα ημερήσια με 13 ευρώ και περιλαμβάνει δύο ενήλικες, ένα παιδί μέχρι 4 ετών, σε οικονομική θέση και ΙΧ αυτοκίνητο.
Στις γραμμές του Βόρειου Αιγαίου (Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη) και για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η εταιρία προσφέρει 30% έκπτωση στο κατάστρωμα και 50% στις καμπίνες για τα ημερήσια δρομολόγια, δωρεάν το ΙΧ για την πρώτη διαδρομή και δωρεάν τα δίκυκλα στα ημερήσια δρομολόγια. Επίσης, παρέχεται 25% έκπτωση για τους ναύλους επιστροφής, 10% έκπτωση σε επιβάτες και οχήματα προερχόμενα από Ιταλία, 20% σε εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού και, τέλος, 50% έκπτωση σε οπλίτες, φοιτητές, πολυτέκνους - τριτέκνους, θύματα πολέμου, συνταξιούχους ΝΑΤ, ΑΜΕΑ.
MINOAN LINES
Η εταιρία Μινωικές Γραμμές καλύπτει τη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο και Πάτρα - Βενετία και Ανκόνα. Για τον προορισμό του Ηρακλείου προσφέρει καθημερινά εισιτήρια με 19 ευρώ (πολύ μικρός αριθμός εισιτηρίων) με έμφαση ωστόσο στα πρωινά δρομολόγια.
Οι εκπτώσεις που παρέχονται είναι οι εξής: 50% σε φοιτητές - σπουδαστές, πολυτέκνους - τριτέκνους, οπλίτες, συνταξιούχους ΝΑΤ, αναπήρους πολέμου, ΑΜΕΑ. Επίσης 20% σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας. Εκπτωση 30% γίνεται σε κατόχους δελτίων κοινωνικού τουρισμού, 20% στα εισιτήρια με επιστροφή και, τέλος, 50% στα παιδιά από 4 έως 12 ετών.
BLUE STAR - SUPER FAST
Οι δύο θυγατρικές εταιρίες του ομίλου Attica Group εξυπηρετούν καθημερινά τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, από τον Πειραιά και τη Ραφήνα και τα λιμάνια της Ιταλίας. Για το Ηράκλειο η εταιεία προσφέρει εισιτήριο 19 ευρώ. Επίσης, το οικονομικό εισιτήριο, με αριθμημένη θέση, είναι 25 ευρώ για τα Χανιά και 29 ευρώ για το Ηράκλειο. Παράλληλα, παρέχεται 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων.
Στις οικογενειακές προσφορές η έκπτωση φτάνει το 25% στα εισιτήρια επιβατών σε τετράκλινες καμπίνες σε όλα τα δρομολόγια από και προς Πειραιά για Χανιά και Ηράκλειο. Τα παιδιά έως 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν στην οικονομική θέση. Επίσης έκπτωση 50% παρέχεται στα εισιτήρια επιβατών ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνους - τρίτεκνους, φοιτητές, ανάπηρους πολέμου, συνταξιούχους ΝΑΤ, παιδιά 4-10 ετών κ.λπ.).
HELLENIC SEAWAYS
Η εταιρία καλύπτει το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, τη Χίο τη Μυτιλήνη, ενώ οι τιμές τις καθημερινές είναι διαφορετικές απ' ό,τι το τριήμερο, ενώ υπάρχουν και διάφορα εναλλακτικά πακέτα.
Για τη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Κως - Ρόδος προσφέρονται εισιτήρια με 10 ευρώ για Πάρο και 19 ευρώ για Κω - Ρόδο κατ' άτομο (για περιορισμένο αριθμό στην οικονομική θέση). Παράλληλα, παρέχονται εκπτωτικά πακέτα, όπως εισιτήρια μετ' επιστροφής αξίας 76 ευρώ για Κω και Ρόδο για δύο άτομα και ένα μικρό παιδί σε σούπερ οικονομική θέση και 229 ευρώ, εάν συμπεριληφθεί και το αυτοκίνητο. Τέλος παρέχεται έκπτωση από 10% έως και 20% επί της ισχύουσας τιμής του εισιτηρίου απλής διαδρομής με την αγορά συγκεκριμένων εισιτηρίων.
AEGEAN SPEED LINES
Η Aegean Speed Lines πραγματοποιεί δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Κυκλάδων, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ιο, Σαντορίνη, Σίκινο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Πάρο, Νάξο προσφέροντας 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Νάξος και 30% στα εισιτήρια της επιστροφής στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος.
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου για όλο το καλοκαίρι έως και 31 Οκτωβρίου 2010 προσφέρει ειδικά πακέτα προσφορών για τη γραμμή Λαύριο - Ψαρά - Μεστά Χίου. Μάλιστα, με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής το συνολικό κόστος του εισιτηρίου διαμορφώνεται ως εξής: επιβάτης 32 ευρώ, παιδί (5-10 ετών) 16 ευρώ, ΙΧ αυτοκίνητο έως 3,89 μ. 76 ευρώ, ΙΧ έως 4,25 μέτρα 82 ευρώ, ΙΧ πάνω από 4,25 μέτρα 96 ευρώ.
http://www.agelioforos.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...