Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Διακοπές (για τολμηρούς) στο Ιράκ!

Αν εξαιρέσει κανείς τις περιστασιακές... επιθέσεις αυτοκτονίας, τις κατά διαστήματα αιματηρές συγκρούσεις των τοπικών θρησκευτικών φατριών και συνάμα ξεχάσει το γεγονός πως εκεί συντελέστηκαν μερικά από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τόσο από τον Σαντάμ Χουσεΐν όσο και από τους «απελευθερωτές» που τον διαδέχτηκαν, τότε το Ιράκ αποτελεί αναντίρρητα έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς διακοπών στον πλανήτη!

Γαλλικό πρακτορείο ταξιδιών, το Terre Entiere, αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή οι τουρίστες να δουν το Ιράκ με άλλο μάτι, μέσω ενός δεκαήμερου πακέτου διακοπών που περιλαμβάνει περιηγήσεις και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας. Ηδη οι είκοσι πέντε πρώτοι -τυχεροί ή... τολμηροί αν προτιμάτε- ετοιμάζουν βαλίτσες προκειμένου στα μέσα Ιουνίου να επισκεφθούν την πολύπαθη χώρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ταξιδιωτικού γραφείου, οι ταξιδιώτες, οι οποίοι θα προσγειωθούν αρχικά στο Κουβέιτ, θα επιβιβαστούν στο πούλμαν με το οποίο θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα του Ιράκ, αποφεύγοντας όμως το δρόμο προς τη Βαγδάτη καθώς ακόμη θεωρείται αρκετά επικίνδυνος.

«Στη Γαλλία πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να επισκεφθούν το Ιράκ» δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης στη χώρα Μπόρις Μπογιόν, συμπληρώνοντας πως «άλλωστε τα παιδικά χρόνια όλων μας είναι γεμάτα από μαγικές, παραμυθένιες εικόνες από τις "Χίλιες και μία νύχτες" της Αραβίας. Ολοι μας έχουμε έστω και μέσω των παραμυθιών αναμνήσεις από τη Βαγδάτη».
 
Το πρόγραμμα του ταξιδιού, όπως λένε και οι υπεύθυνοι του γραφείου Terre Entiere, καταφέρνει να πλέξει με έναν μαγικό τρόπο τη σύγχρονη -και σε πολλές περιπτώσεις σκληρή- πραγματικότητα του Ιράκ, με τον κόσμο που περιγράφεται στα παραμύθια που γεννήθηκαν στην περιοχή. Οι περιηγήσεις στη Μεσοποταμία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου άκμασαν σπουδαίοι πολιτισμοί, αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες, οι οποίοι όμως δεν θα διαμένουν στη Βαγδάτη, αλλά στην πόλη Νασιρίγια, για λόγους βέβαια που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...