Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Πρεμιέρα για το «Costa Νavarino»

Ανοίγει σήμερα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους έλληνες και ξένους επισκέπτες το «Costa Νavarino» στη Μεσσηνία, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά τουριστικά συγκροτήματα.

Η διοίκηση της εταιρείας ΤΕΜΕS Α.Ε. που δημιουργεί την πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σήμερα αρχίζει η λειτουργία του πρώτου πεντάστερου ξενοδοχείου «Romanos», καθώς και του πρώτου «πιστοποιημένου» γηπέδου γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, Τhe Dunes Course. Αργότερα, εντός του καλοκαιριού, θα λειτουργήσει και το δεύτερο πεντάστερο ξενοδοχείο, το «Westin».
Πρόκειται για τις δύο μονάδες του συγκροτήματος «Νavarino Dunes» οι οποίες λειτουργούν από τη διεθνή αλυσίδα Starwood Ηotels & Resorts. Το γήπεδο γκολφ έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης επαγγελματία γκόλφερ Μπέρναρντ Λάνγκερ, σε συνεργασία με την Εuropean Golf Design, ενώ τη λειτουργία του έχει αναλάβει η Τroon Golf.
Επένδυση 550 εκατ. ευρώ
Η επένδυση έγινε από τον εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και το ύψος της ανέρχεται σε 550 εκατ. ευρώ. Το τουριστικό συγκρότημα «Costa Νavarino», σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, φιλοδοξεί «να αποτελέσει έναν νέο πολυτελή προορισμό στη Μεσόγειο, σε μία έκταση 10.000 στρεμμάτων». Οι τουριστικές εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια καταπράσινη περιοχή με λόφους και βουνά που πλαισιώνεται από προστατευμένους κολπίσκους, παραλίες και κοιλάδες με ελαιόδενδρα και αμπελώνες.
Το «Romanos» που λειτουργεί σήμερα θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές, καθώς και πολλές κοινόχρηστες, πισίνες. Το «Westin» θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές και κοινόχρηστες πισίνες. Και οι δύο μονάδες βρίσκονται σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με πάνω από 1 χλμ. αμμώδη παραλία. Τα δύο ξενοδοχεία είναι πολύ κοντά στις πόλεις της Πύλου, της Χώρας και των Γαργαλιάνων, ενώ απέχουν περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στις εκτάσεις του «Costa Νavarino» περιλαμβάνονται επίσης αυτόνομο συνεδριακό κέντρο 2.000
θέσεων, spa- θαλασσοθεραπεία, εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσιο πάρκο, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κέντρο ψυχαγωγίας, κεντρική πλατεία με καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και ειδικοί χώροι αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.
Η διοίκηση της ΤΕΜΕS Α.Ε. ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση οι εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν με 694 εργαζομένους που θα απασχοληθούν κυρίως στο συγκρότημα του «Νavarino Dunes», ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης το σύνολο των εργαζομένων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200. Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο νέο συγκρότημα επαναλειτουργεί η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την Καλαμάτα. Η Αegean Αirlines, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ΤΕΜΕS Α.Ε., συνδέει καθημερινά την Καλαμάτα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης η Sky Εxpress προσφέρει απευθείας σύνδεση με το Ηράκλειο. Δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας του συγκροτήματος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι και μέτοχος της Αegean, στην περίπτωση που το δρομολόγιο είναι ζημιογόνο θα καλύπτει τη ζημία ενώ, αντίστοιχα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στα κέρδη, εφόσον αυτό είναι κερδοφόρο. Διευκρινίζεται ότι η πρόβλεψη αυτή υπάρχει στην τετραετή σύμβαση της Αegean Αirlines με την ΤΕΜΕS. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...