Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Οι τοπ προορισμοί των Ελλήνων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο μέσα στην Aνοιξη, είναι μια ιδανική ευκαιρία για αποδράσεις σε κοντινές ή και σε μακρινότερες πόλεις. 


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί για πολλούς μια αφορμή για να κάνουν εκδρομές και να επισκεφθούν διάφορες μητροπόλεις της Ευρώπης. 


Τα στοιχεία της σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών της trivago.grδείχνουν πως υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Εκτός Ελλάδος οι Έλληνες θα ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη, στην Κωνσταντινούπολη και στο Παρίσι όπου και θα απολαύσουν το τριήμερο αυτό.

Η Αθήνα πρώτη στις προτιμήσεις για το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος

Αγαπημένος προορισμός για το ταξίδι του Αγίου Πνεύματος εντός των συνόρων είναι η Αθήνα (μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο 111 ευρώ/βραδιά). Η κοσμική ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας εξακολουθεί να τραβάει πολλούς επισκέπτες και αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η συμπρωτεύουσα. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (δίκλινο δωμάτιο 99 ευρώ/βραδιά) και τα γνωστά στέκια της θα φιλοξενήσουν αρκετούς επισκέπτες το τριήμερο αυτό. Η Ελούντα (δίκλινο δωμάτιο 204 ευρώ/βραδιά), η οποία έρχεται τρίτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων, θα δεχτεί στις όμορφες παραλίες της αρκετούς ταξιδιώτες. Το γραφικό και ρομαντικό Ναύπλιο (δίκλινο δωμάτιο 95 ευρώ/βραδιά) με το Παλαμήδι και το Μπούρτζι έρχεται τέταρτο στις προτιμήσεις ταξιδιωτών. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται τα Ιωάννινα (δίκλινο δωμάτιο 120 ευρώ/βραδιά) όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη λίμνη, το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και το Κάστρο.

Η Βαρκελώνη είναι τοπ προορσμός στην Ευρώπη για τους Έλληνες

Η Βαρκελώνη (μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο 143 ευρώ/ βραδιά) έχει καταλάβει την κορυφή στη λίστα αγαπημένων προορισμών των Ελλήνων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ευρώπη. Η ισπανική μητρόπολη προσελκύει πολλούς Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το υπέροχο πάρκο Γκουέλ, το ναό Σάντα Μαρία ντελ Μαρ, το μουσείο Πικάσο και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η Κωνσταντινούοπολη (δίκλινο δωμάτιο 157 ευρώ/ βραδιά), η οποία έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις θα εντυπωσιάσει για ακόμα μία φορά τους Έλληνες επισκέπτες με την επιβλητικότητα της Αγίας Σοφιάς, το Μπλέ Τζαμί και το μεγάλο της Παζάρι. Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων έρχεται το Παρίσι (δίκλινο δωμάτιο 174 ευρώ/ βραδιά), το οποίο ιδιαίτερα την άνοιξη αποτελεί «την πόλη του έρωτα» και έναν αγαπημένο προορισμό για τους Έλληνες. Τα ρομαντικά σοκάκια της Μονμάρτης και ο Πύργος του Aϊφελ θα φιλοξενήσουν τους ερωτευμένους Έλληνες ταξιδιώτες για το τριήμερο αυτό. Η αιώνια πόλη της Ρώμης (δίκλινο δωμάτιο 170 ευρώ/ βραδιά) έφτασε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Το Πάνθεον, το Κολοσσαίο και η Βασιλική του Αγίου Παύλου είναι μόνο λίγες από τις πολλάπλες δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες ταξιδιώτες για το τριήμερο αυτό. Η αγγλική μητρόπολη (Λονδίνο δίκλινο δωμάτιο 177 ευρώ/ βραδιά) δε θα μπορούσε να λείψει από την βασική πεντάδα των αγαπημένων ευρωπαϊκών προορισμών. Τα διάσημα αξιοθέατα του όπως το Towerbridge ή τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ, καθώς και οι ευκαιρίες αγορών αποτέλεσαν πόλο έλξης για το παρατεταμένο αυτό Σαββατοκύριακο.

Τατιάνα Ρόκο
υ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...