Σάββατο 1 Μαΐου 2010

"Χριστίνα Ο": Ταξιδέψτε με τον Θρύλο



Ο Αρίστος το έφτιαξε για τη μοναχοκόρη του. Του έδωσε το όνομά της και κράτησε για τον εαυτό του μόνο το «Aris Bar». Εκεί ο Τζον Κένεντι συνάντησε για πρώτη φορά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1957. Εκεί βίωσαν την απόλυτη χλιδή μεγάλες προσωπικότητες, από τον Αγά Χαν και τον βασιλιά Φαρούκ μέχρι τη Λιζ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, την Γκρέτα Γκάρμπο, τη Μέριλιν Μονρόε και τον Φρανκ Σινάτρα. Εκεί έλαβε χώρα ένα από τα κορυφαία γεγονότα του περασμένου αιώνα, ο γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι. Εκεί, τέλος, αγαπήθηκε και προδόθηκε η Μαρία Κάλλας. 

Καλώς ήρθατε στο «Χριστίνα Ο», το σκάφος-ιστορία, πάνω στο οποίο τώρα μπορείτε να ζήσετε σαν βαθύπλουτοι περπατώντας στο κατάστρωμα, τρώγοντας στην τραπεζαρία, πίνοντας στο πιο διάσημο μπαρ του κόσμου και ξαπλώνοντας στην καμπίνα του μεγαλύτερου Ελληνα μεγιστάνα όλων των εποχών.  

«The Maria Callas Experience» ονομάζεται η ξεχωριστή εμπειρία που μπορεί κανείς να ζήσει για ένα 24ωρο ταξιδεύοντας από το Μόντε Κάρλο στις Κάννες. Η εμπειρία αυτή δεν είναι ένα απλό ταξίδι, αφού εκτός της πολυτελούς διαμονής οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν κλασικές άριες που είχε ερμηνεύσει η Κάλλας από μεγάλες διαδόχους της, γυρνώντας πίσω τον χρόνο στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Θα μπορεί να νιώσει το πάθος και την προδοσία της Κάλλας από τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Η ξενάγηση πάνω στο σκάφος δίνει την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη να μάθει τα μυστικά και να ζήσει σαν σε όνειρο όλα όσα είχαν γίνει πριν από πολλές δεκαετίες.

Στην τραπεζαρία του σκάφους, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σαράντα άτομα στο τεράστιο τραπέζι της, οι γεύσεις έρχονται από το εστιατόριο «Don Alfonso 1890». Το αποτελούμενο από οκτώ πιάτα μενού συνοδεύεται με πέντε διαφορετικές ετικέτες κρασιών, που συμπεριλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου. Μετά το δείπνο, το «Aris Bar» ανοίγει για τους επισκέπτες προσφέροντας ό,τι μπορεί να θελήσει ο καθένας. Και όταν έρθει η ώρα του ύπνου, το προσωπικό του σκάφους θα οδηγήσει κάθε επιβάτη στην καμπίνα του για έναν «αυτοκρατορικό» ύπνο ή μια νύχτα γεμάτη απολαύσεις με τον ή την παρτενέρ του. Η εμπειρία να ταξιδεύει κανείς με το «Χριστίνα Ο» από το Μόντε Κάρλο κατά μήκος της Cote d’Azur με προορισμό τις Κάννες τα έχει με δυο λόγια όλα. Η πρώτη τέτοια βραδιά διοργανώνεται στα μέσα Μαΐου και μοναδική προϋπόθεση για να την απολαύσει κανείς είναι να πληρώσει τα 1.600 ευρώ που στοιχίζει και φυσικά να είναι στην αποβάθρα του λιμανιού του Μόντε Κάρλο την ημέρα της αναχώρησης.

Στο πλήρως ανακαινισμένο σκάφος, το οποίο νοικιάζεται επίσης για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, μπορούν να φιλοξενηθούν ώς και διακόσια πενήντα άτομα όταν είναι σε λιμάνι, ενώ έχει τη δυνατότητα πλήρους φιλοξενίας εν πλω έως και τριάντα έξι ατόμων, που θα διαμένουν στις δεκαεννέα καμπίνες του. Τα τριάντα δύο μέλη του πληρώματος είναι έτοιμα να προσφέρουν κάθε εξυπηρέτηση που θα κάνει ακόμα πιο άνετο το έτσι κι αλλιώς πολυτελές ταξίδι.

Το σκάφος διαθέτει τέσσερα super lux σαλόνια, τη μεγάλη τραπεζαρία, τρία μπαρ -το «Aris Bar» προτιμούν οι περισσότεροι- μία μεγάλη βιβλιοθήκη, στην οποία μπορεί κανείς να βρει ό,τι θέλει για να διαβάσει, και βεβαίως έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των παιδιών. Και αν θελήσει να γυμναστεί, ο χώρος του γυμναστηρίου είναι πάντα διαθέσιμος. Από ένα τέτοιο πλωτό παλάτι δεν θα μπορούσε να λείπει το κέντρο αισθητικής και το δωμάτιο μασάζ, όπου προσφέρεται η απόλυτη χαλάρωση. Στους εξωτερικούς χώρους προσφέρεται δυνατότητα για μπάνιο στην πισίνα του σκάφους, η οποία τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται μετατρέπεται σε πίστα χορού. Εξωτερικά υπάρχει ένα μεγάλο τζακούζι για τους λάτρεις αυτού του είδους χαλάρωσης, ενώ στα καταστρώματα του σκάφους οι σεζλόνγκ δίνουν τη δυνατότητα να αφεθείτε στα χάδια του ήλιου. Κι αν κάτι συμβεί και θελήσετε να επιστρέψετε γρήγορα στην ξηρά, το ελικοδρόμιο του «Χριστίνα Ο» είναι έτοιμο για την προσνήωση του ελικοπτέρου που θα σας μεταφέρει.


Η σουίτα του Αρίστου
Ενας χώρος με κρεβατοκάμαρα, μπάνιο και γραφείο έκτασης σχεδόν διακοσίων τετραγωνικών μέτρων είναι η σουίτα του Αριστοτέλη Ωνάση, που προσφέρει την απόλυτη πολυτέλεια στον επισκέπτη της, με σημαντικότερη «παροχή» την πανοραμική θέα στην απέραντη θάλασσα. Το τεραστίων διαστάσεων κρεβάτι, στρωμένο με βενετσιάνικα κλινοσκεπάσματα, είναι ένα μόνον από τα χειροποίητα «κοσμήματα» της σουίτας που έχουν κατασκευαστεί από Μιλανέζους επιπλοποιούς. Αν και ο χώρος έχει ανακαινιστεί, όπως όλο το σκάφος, έχουν διατηρηθεί στη θέση τους τα αυθεντικά φωτιστικά από κρύσταλλο Μπακαρά που είχε διαλέξει προσωπικά ο Ελληνας μεγιστάνας. Ανέγγιχτο παραμένει και το τζάκι του γραφείου με επένδυση από όνυχα, ενώ η ανακαίνιση δεν «ακούμπησε» επίσης τα δερμάτινα έπιπλα, τις χειροποίητες λάμπες από την Αυστρία, το γραφείο και το επάργυρο κουτί με τα επιστολόχαρτα. Στο μπάνιο, που διαθέτει διπλό νιπτήρα και καμπίνα ντους με τζακούζι, έχουν απλώς προστεθεί αξεσουάρ, ενώ τα σπάνια μάρμαρα έμειναν ανέγγιχτα. Η σουίτα διαθέτει τρεις γκαρνταρόμπες, δύο ηχοσυστήματα τελευταίας τεχνολογίας και βεβαίως DVD, CD player και τηλεοράσεις.


Οι καμπίνες

Χωρίς να στερούνται πολυτέλειας, οι υπόλοιπες καμπίνες του «Χριστίνα Ο» είναι αλήθεια ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτήν του άλλοτε ιδιοκτήτη της. Σίγουρα, καθεμιά τους έχει κάτι ελληνικό που δεν είναι άλλο από το όνομα ενός νησιού μας. Με χώρους από 45 έως 72 τετραγωνικά, κάθε καμπίνα διαθέτει ένα διπλό ή δύο μονά κρεβάτια με βενετσιάνικα κλινοσκεπάσματα, ενώ η επίπλωση περιλαμβάνει αντίκες νησιώτικου στιλ, ένα επενδυμένο εσωτερικά με δέρμα σεκρετέρ, γκαρνταρόμπα με καθρέφτες, ηχοσύστημα με DVD και CD players και θέα στη θάλασσα. Στα μπάνια υπάρχει ντους με τζακούζι.


Διασκέδαση

Από ένα τέτοιο σκάφος δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μέσα για τη διασκέδαση των επιβατών. Εκτός λοιπόν του γυμναστηρίου και των λοιπών ανέσεων, υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσιο σκι με τη βοήθεια ενός μικρού συνοδευτικού σκάφους, όπως και καταδυτικός εξοπλισμός. Σύνδεση στο Internet και δορυφορικό τηλέφωνο και τηλεόραση περιλαμβάνονται φυσικά στις ανέσεις που προσφέρονται.

Εκτός του «Aris Bar» που ήταν το αγαπημένο του Αριστοτέλη Ωνάση, το σκάφος διαθέτει ακόμα ένα μπαρ στο Lapis Lounge. Εκεί λάτρευαν να κάθονται ο Ρίτσαρντ Μπάρτον με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Στις βιβλιοθήκες γύρω από το τζάκι υπάρχουν σπάνια αντίτυπα βιβλίων, ενώ τους τοίχους διακοσμούν πίνακες του Ρενουάρ, του Λεκορμπιζιέ και του Τζόρτζιο ντε Κίρικο.

Στην πισίνα, που μετατρέπεται σε πίστα χορού, κυριαρχεί το αντίγραφο μωσαϊκού της Κνωσού στον πυθμένα της πισίνας, ο οποίος με το πάτημα ενός κουμπιού ανεβαίνει στην επιφάνεια για να δώσει χώρο στους επισκέπτες να λικνιστούν στον ρυθμό της μουσικής.
Μιας και ο λόγος για μουσική, στο lounge της μουσικής υπάρχουν έπιπλα του Τζορτζέτι αλλά και αναμνηστικά της Μαρίας Κάλλας, με κυρίαρχο τον μοναδικό χρυσό δίσκο της. Υπάρχει δε ξεχωριστός χώρος προβολών, εξοπλισμένος με ό,τι επιτάσσει η σύγχρονη τεχνολογία, ενώ, τέλος, στον γεμάτο χρώματα παιδότοπο του σκάφους οι μικροί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δεκάδες παιχνίδια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...